Hlavní obsah

Neonacisté děsili nakupující poblíž věznice

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přibližně 150 účastníků extrémní pravice se sešlo v sobotu před nákupním centrem v těsném sousedství brněnské vazební věznice. Po zformování průvodu pochodovali před brány kriminálu a provolávajíce různá hesla vyjadřovali solidaritu pětici vazebně stíhaných podezřelých soukmenovců.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Neonacistů se sešlo u věznice zhruba 150.

Článek

Akce, která trvala přes hodinu byla pod dohledem několika set policistů a strážníků. Dění před vězeňskou zdí sledovali zřejmě i šéfové věznice z její střechy.

Největší nelibost s akcí, která nebyla ohlášená a podle účastníků šlo pouze o „náhodné setkání kamarádů při sobotním nákupu“ měli samotní kupující, které překvapoval nejen počet policistů, ale i prodejnou najatí těžkooděnci u vchodu a také z bezpečnostních důvodů deskami zakryté výlohy a vchodové dveře.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Neonacisté tvrdili, že jejich uskupení je čistě náhodné.

„Akce se obešla bez konfliktů, nikoho jsme nezadrželi a budeme ji sledovat ještě dokud to bude potřeba,“ uvedla po rozchodu mluvčí policie Andrea Procházková. Před věznicí k davu promluvil jeden z účastníků Jiří Býrta, který přes to, že před očima všech průvod formoval a řídil, popřel jakoukoli organizační účast na akci

Reklama

Výběr článků

Načítám