Hlavní obsah

Kalousek: U lidovců se už nebudu angažovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) je s vedením své strany na ostří nože. V úterý v rádiu Česko řekl, že ať volba nového předsedy strany dopadne jakkoliv, nebude se u lidovců už nijak angažovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miroslav Kalousek ve Sněmovně

Článek

Kritizoval stranu za to, že se výrazně posunula k levici. "Na tom, že se KDU-ČSL posunula na levici mezi socialistické strany a od socialistických stran se bude odlišovat pouze tím, že její členové chodí do kostela, na tom nic nezmění volba toho či onoho předsedy," řekl.

Stanici Radiožurnál v úterý řekl, že buď bude pracovat pro novou konzervativní středopravou stranu, nebo z politiky odejde. Zda se ale stranu chystá založit, nepotvrdil. "Buď ty ideje, kterým věřím a které dnes už neprosazuje KDU-ČSL, se budu snažit prosazovat v rámci nějakého nového politického uskupení, o kterém opravdu s přáteli přemýšlím a bavíme se o tom, jak by bylo životaschopné, nebo prostě z veřejného života odejdu," řekl Kalousek Radiožurnálu.

Kalousek stranu, jíž byl kdysi předsedou, kritizuje už několik měsíců. Vzrůstá v ní prý "socialistické rovnostářství". Do konce května se chce rozhodnout, zda založí novou stranu. Na konci měsíce bude i volební sjezd KDU-ČSL. Kromě stávajícího předseda Jiřího Čunka se o křeslo ucházejí europoslanec Jan Březina, bývalý ministr pro místní rozvoj Cyril Svoboda nebo místopředsedkyně strany Michaela Šojdrová.

Podle Kalouska ale nebude mít výsledek na jeho rozhodování vliv.

Ze stranických funkcí už ale nyní odcházejí lidé, uvažuje se, že se chystají vstoupit do strany, kterou Kalousek založí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Kalousek už shání lidi do své nové strany

Vznik nové pravicové strany je na spadnutí. Bývalý šéf lidovců a exministr financí Miroslav Kalousek už oslovuje lidi, kteří by s ním novou stranu založili....

Výběr článků

Načítám