Hlavní obsah

Prahou koluje fáma o tajné schůzce na Hradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úterní hlasování o nedůvěře vládě, kdy jsou otevřeny všechny možnosti včetně jejího pádu, vyvolalo na politické scéně ty nejdivočejší spekulace a fámy. Podle informací šířených různými lobbisty se prý tento týden sešel na Hradě s prezidentem Václavem Klausem předseda ČSSD Jiří Paroubek. Setkání se měl zúčastnit i Klausův politický spojenec, pražský primátor Pavel Bém.

Foto: René Volfík, ČTK

Prezident Václav Klaus a pražský primátor Pavel Bém (vlevo)

Článek

Nejčastější verze, o čem se jednalo, spočívá v tom, že politici ladili své postoje pro případ úterního vyslovení nedůvěry Topolánkově vládě.

Prezidentův mluvčí Radim Ochvat k údajnému setkání na Hradě Právu řekl: "Žádná taková schůzka neproběhla.“

Paroubek na dotaz Práva, zda se před sjezdem ČSSD tajně sešel s prezidentem, odpověděl: "To je chybná informace.“

Ze zdroje blízkého premiéru Topolánkovi jsme se dozvěděli, že i v jeho okolí se o této údajné schůzce mluvilo. Byla, nebo nebyla? To se neví. Mohlo jít o jednu z mnoha her rozehrávaných různými zájmovými politickými skupinami.

Reklama

Související články

Bém: Za odložení radaru stihne odplata Lisabon

Pražský primátor Pavel Bém se ve čtvrtek opřel do vlády premiéra Mirka Topolánka. Bémovi vadí, že kabinet nebyl schopen získat podporu pro schválení radarových...

Výběr článků

Načítám