Hlavní obsah

Zelení monitorovali chování rebelek hodinu po hodině

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Republiková rada Strany zelených, která v neděli rozhodla o vyloučení čtveřice členů, své rozhodnutí opřela o rozsáhlý dokument, v němž jsou detailně popsány všechny "hříchy", kterých se vyloučené poslankyně Olga Zubová a Věra Jakubková i jejich kolegové Dana Kuchtová a Martin Čáslavka dopustili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rebelky Strany zelených Olga Zubová a Věra Jakubková po vyhlášení jejich vyloučení ze strany

Článek

Bezmála třicetistránkový elaborát obsahuje i zcela detailní časosběrně sestavenou dokumentaci okolností, které provázely neúčast poslankyně Olgy Zubové při loňské prezidentské volbě.

Zaznamenána v něm je jednak veškerá SMS i telefonická komunikace mezi ústředními aktéry, ale též způsob, jakým o neúčasti Zubové informovala média. Vše je doplněno přesnými časy.

Materiál obsahuje též 21 "nedořešených otázek pro Olgu Zubovou", které se vztahují k nejasnostem, které její neúčast na prezidentské volbě provázely. 

Jako jeden z důvodů vyloučení obou poslankyň je v dokumentu dokladováno jejich chování na půdě parlamentu, kterým měly "oslabit vliv Strany zelených" ve Sněmovně. Vytýkána jim je zejména nedostatečná účast na jednání poslaneckého klubu a nekoordinace vlastních záměrů a prohlášení se stranickými kolegy.

Bez povšimnutí autora materiálu nezůstala ani klíčová hlasování ve Sněmovně, při nichž se obě poslankyně nezachovaly v souladu se stranickými kolegy, potažmo vládní koalicí. Připomínána je i interpelace na Martina Bursíka coby ministra životního prostředí, která prý měla pouze dokumentovat rozhádanost strany.

Kladně není v dokumentu přijata ani takzvaná Demokratická výzva (DV), která měla být frakcí uvnitř strany. Tvrzení, která byla v DV obsažena totiž podle materiálu ukazují zelené jako neúspěšnou a pochybnou stranu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám