Hlavní obsah

Bendlová: Sňatek s politikem mi nové zákazníky do butiků nepřivedl

Právo, Novinky, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tamara Kotvalová Bendlová (45) prodává luxusní hodinky, šperky a módu prestižních značek ve svých noblesních buticích v pražské Pařížské ulici, dále má obchody u Prašné brány, v Karlových Varech a na letišti v Ruzyni. Firma na autolaky, kde vlastní podíl, je největší v ČR. Kromě toho je manželkou nového ministra dopravy a bývalého středočeského hejtmana Petra Bendla. Ovlivnilo to její byznys?

Článek

"To, že jsem se vdala za politika Petra Bendla, nám do prodejen nové zákazníky nepřivedlo. Okruh zákazníků je velmi specifický a nejsou to lidé, kteří by se nechali ovlivnit tím, že si o majitelce obchodu přečtou v novinách," řekla Bendlová Právu s tím, že v době, kdy nynějšího ministra dopravy poznala, netušila, že je politik.

"Tím, jak se často pohybuji v zahraničí, jsem měla trochu zmatek v pojmenování některých funkcí a úřadů, pojem hejtman se navíc v Čechách vžíval jen pomalu. Byla jsem tehdy přesvědčená, že šéfové krajů jsou 'guvernéři' a 'hejtman' má něco společného s lesní správou," přiznává úspěšná podnikatelka.

Z manželova nynějšího angažmá v čele resortu dopravy není příliš nadšená. "Uměla jsem si představit, že by ještě nějaký čas setrval v pozici hejtmana, protože je to člověk, který má blízko k lidem. Navíc resort ministerstva dopravy vnímám jako problémový," říká Bendlová.

Odmítá, že by jako řidička Porsche manžela tlačila například do prosazení vyšších rychlostních limitů na dálnicích. Bendl šel podle ní na ministerstvo s jasnými představami, doprava prý byla pro něj i v úřadu hejtmana podstatnou částí agendy.

Celý rozhovor s Tamarou Bendlovou  Kotvalovou o jejím podnikání čtěte v podnělním vydání deníku Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám