Hlavní obsah

Paroubek se opět pustil do Topolánka kvůli jednání o plynu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda opoziční ČSSD Jiří Paroubek v neděli už podruhé kritizoval premiéra Mirka Topolánka za jednání o obnovení dodávek plynu. Ocenil, premiérovu "závěrečnou snahu" ale vláda prý situaci už od začátku podcenila. Topolánek v reakci jeho slova označil za hloupé poznámky.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

„Problém je mnohem vážnější, než mohl dovolenou trávící Jiří Paroubek zaznamenat,“ komentoval Paroubkovy výtky v České televizi Topolánek.

Paroubek už v pátek sdělil, že vláda toho v problému plynu dělá málo, řekl, že je Topolánek pasivní. Jeho slova přišla ve chvíli, kdy Topolánek "pendloval“ mezi Ukrajinou a Ruskem a poté hodiny jednal s představiteli obou států.

V sobotu a neděli Topolánek s Vladimirem Putinem a Julijí Tymošenkovou dohodl rozmístění misí pozorovatelů a plyn by měl v řádu několika hodin začít téct. Dorazit by mohl asi za 36 hodin, tak dlouho zhruba trvá, než se z Ruska do Evropy dostane.

Podle Paroubka ale Topolánek situaci podcenil už na začátku. "Mise Mirka Topolánka dokazuje, že pokud by již na počátku došlo k diplomatickému jednání, nemusel by problém dospět tak daleko, kdy dodávky plynu do některých zemí i po dnešní dohodě budou obnoveny až příští týden," dodal Paroubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám