Hlavní obsah

VZP odmítla podepsat smlouvu s nemocnicí ve Vrchlabí

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) definitivně odmítla podepsat rámcovou smlouvu se soukromou Česko-německou horskou nemocnicí Krkonoše ve Vrchlabí. „VZP byla připravena smlouvu s nemocnicí ve Vrchlabí podepsat. Pan ředitel Dryml však podpis smlouvy pod různými záminkami neustále odkládá a pojišťovně klade neopodstatněné a nesmyslné požadavky ve snaze docílit výhod vůči sousedním nemocnicím. Pojišťovna na to odmítá přistoupit,“ prohlásil mluvčí VZP Jiří Rod.

Foto: ČTK

Ředitel vrchlabské nemocnice Vladimír Dryml

Článek

„Písemně od VZP doposud nic nemáme. Nechceme žádné zvláštní výhody. Současné platby pojišťoven ovšem přestávají stačit na udržení zdravotní péče,“ reagoval ředitel vrchlabské nemocnice Vladimír Dryml.

Dryml tvrdí, že odmítavý přístup VZP je ze strany pojišťovny pomstou za to, že jeho nemocnicen nevybírá poplatky za děti a mládež do 18 let. Podle vedení nemocnice je vybírání poplatků v této věkové kategorii pacientů nemravné.

Pojišťovna hodlá kvůli nevybraným poplatkům zahájit s nemocnicí správní řízení.

Spor mezi vrchlabskou nemocnicí a VZP se dotkne především pacientů z Vrchlabska. Pojištěncům VZP hrozí platit za lékařskou péči ve Vrchlabí v hotovosti.

„Lidem, pokud se chtějí vyhnout platbám, patrně nezbude než dojíždět do některé z okolních nemocnic, kde za děti a mládež navíc zaplatí regulační poplatky,“ řekl Dryml.

Reklama

Výběr článků

Načítám