Hlavní obsah

Paroubek: když vládne Topolánek, létají Molotovovy koktejly

Novinky, fia, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v pátek obvinil premiéra Mirka Topolánka (ODS), že vyznamenáním bratří Mašínů přispěl k tomu, že se politické spory začínají řešit fyzickým napadáním. Reagoval tak na kauzu místostarosty Veselí nad Moravou z ČSSD na jehož dům v noci na pátek někdo zaútočil zápalnými láhvemi.

Článek

"Tady už někdo vzal do svých rukou Molotovův koktejl a hodil jej po domě místostarosty sociální demokracie. Myslím, že ve společnosti, kdy premiér této země se snaží odměňovat vrahy, nemůžete očekávat nic jiného,“ řekl v pátek Paroubek.

"Premiér této země řekl, že ti, kdo mají jinou politickou legitimaci, tak proti nim se může působit jakýmikoliv prostředky. Tím svým konáním to premiér této země řekl,“ dodal předseda ČSSD v narážce na premiérskou medaili, kterou Topolánek vyznamenal bratry Mašíny a člena jejich skupiny Milana Paumera.

Tluchoř: Paroubek je nervózní před krajskými volbami

"Negace Jiřího Paroubka dosáhla už opravdu vrcholu, ani se mi už nechce na podobná obvinění vůbec reagovat,“ řekl Novinkám k Paroubkovým slovům šéf poslanců ODS Petr Tluchoř.

Podle něj je motivací předsedy ČSSD k podobným výrokům nervozita z krajských voleb. "Opravdu už tu nervozitu přehání. Vidí, že pokud prohraje další volby v řadě, a to ty podzimní, tak to budou jeho volby poslední,“ míní Tluchoř.

Zápalnou láhev hodil neznámý útočník na dům místostarosty Veselí nad Moravou Josefa Bouly (ČSSD) v noci na pátek. Boula se domnívá, že útok má politické pozadí. V pondělí byl totiž odvolán z funkce starosta i místostarostové z koalice, jejímž základem byla ODS a KDU-ČSL.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám