Hlavní obsah

Schwarzenberg: podporou Švejnara si už nejsem jistý

Právo, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zahraničí a senátor Karel Schwarzenberg (za SZ), který v páteční i sobotní volbě podpořil prezidentského kandidáta Jana Švejnara, v pondělním rozhovoru pro Právo řekl, že si už není jistý, zda taková podpora v následující volbě má smysl.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Článek

Byl jste v sobotu na Hradě u slovního ataku Ivan Langera vůči Martinu Bursíkovi. Zasáhl jste do toho?

Víte, mně se v poslední době zhoršuje poněkud sluch. Hlavně když je někde šum. Já popravdě řečeno jsem ani moc nerozuměl projevům. Slyšel jsem tedy jen úryvky. Ne, že bych vám nechtěl poskytnout informace, bohužel , nemohu. Budu si muset pořídit nějaký aparát.

Když jste si to ale přečetl pak v novinách, co si o tom myslíte?

Během těch dvou dnů skoro všem ujížděly nervy.

Ve všech třech kolech jste volil Jana Švejnara. Platí to dál?

To už si nejsem tak úplně jistý. Vždy podporuji věci, které mají ještě smysl, a tak ještě musím posoudit, jestli to ještě smysl má.

Takže je možné, že změníte postoj?

Musím ještě vědět, jestli jsou nějaké možnosti. Do poslední chvíle jsem se držel stanoviska klubu, protože ještě existovaly šance. Teď vidím, že vlastně vymizely a že to průchodné asi není. Už to naznačilo třetí kolo, že se objevili vyděrači a na tom já se nechci podílet. Musím se ještě poradit se svými přáteli.

Ovlivnila prezidentská volba jednání vlády?

Ne moc.

Reklama

Výběr článků

Načítám