Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Místopředseda lidovců David Macek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Proč lidovci doporučili svým zákonodárcům volit Václava Klause? Kdy se vrátí Jiří Čunek do vlády? A může se stát, že mezi KDU-ČSL a ODS dojde k výměnnému obchodu Klause za Čunka? Od 10 hodin se můžete na on-line chatu ptát místopředsedy KDU-ČSL Davida Macka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

David Macek na on-line chatu

Článek

Celostátní výbor KDU-ČSL v pondělí rozhodl, že by lidovečtí poslanci a senátoři měli dát při prezidentské volbě hlas Václavu Klausovi.

Z 22 přítomných členů výboru hlasovaly dvě třetiny pro Klause a jedna třetina pro jeho protikandidáta Jana Švejnara. Sám předseda lidovců Jiří Čunek byl pro Švejnara. Vedení lidovců se také vyslovilo pro veřejnou volbu hlavy státu.

Kromě prezidentských voleb je dalším důležitým tématem pro KDU-ČSL návrat Jiřího Čunka do vlády.

Kromě prezidentských voleb je dalším důležitým tématem pro KDU-ČSL návrat Jiřího Čunka do vlády.

Proti jsou hlavně zelení. Premiér Mirek Topolánek se od sporu distancoval, podle něj jde o spor mezi KDU-ČSL a zelenými a jejich lídři by si ho měli sami vyřešit. Čunek a předseda zelených Martin Bursík v pondělí jednali, výsledky schůzky ale neuvedli.

David Macek vystudoval sociologii v Brně a teologii manželství a rodiny na Papežské Lateránské univerzitě ve Vatikánu. Členem KDU-ČSL je od roku 1997. Krátce na to se stal místopředsedou Mladých křesťanských demokratů a poté asistentem senátora Milana Šimonovského.V současné době jako krajský zastupitel předsedá zahraniční komisi Rady Jihomoravského kraje. V prosinci 2006 byl zvolen místopředsedou strany.

Reklama

Související témata:

Související články

Čunek chce rozbít romská ghetta

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek chce bojovat s problémy romské populace v Česku. Na páteční programové konferenci strany k sociální spravedlnosti uvedl,...

Výběr článků

Načítám