Hlavní obsah

Švejnar je v Brně, bude mít přednášku na VUT

Právo, Novinky, jac, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kandidát na prezidenta Jan Švejnar v pondělí dopoledne zajel v rámci své kampaně před únorovou volbou hlavy státu do Brna. Nejprve se setkal s primátorem města Romanem Onderkou (ČSSD), v 16 hodin zahájí přednášku na Vysokém učení technickém (VUT).

Foto: Jan Chmělíček, Právo

Jan Švejnar (vlevo) s primátorem Brna Romanem Onderkou (ČSSD)

Článek

Návštěva Brna začala pro Švejnara přijetím u primátora na Nové radnici. Během dne se setkal se členy vedení města, s místními poslanci a senátory, prošel se také městem.

Tématem přednášky na Podnikatelské fakultě Vysokého učení technického bude rozvoj lidského kapitálu.

Ekonom minulý týden již navštívil Zlín, Kroměříž a České Budějovice. Jeho přednášky na místních univerzitách vzbudily velký zájem mezi studenty i obyvateli.

Topolánek varoval před nezvolením Klause

Přestože budou příštího prezidenta volit zákonodárci, česko-americký ekonom si myslí, že i občané mají právo poznat osobou a názory kandidáta na hlavu státu. Vyzval proto k televizní debatě prezidenta Václava Klause, ten to ale odmítl. Klause k tomu vyzvala i ČSSD, ten ale uvedl, že by to jen přineslo reklamu jeho soupeři.

Švejnara podporují také zelení, jejich předseda Martin Bursík v neděli řekl, že Klaus patří historii, zatímco Švejnar představuje šanci pro budoucnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám