Hlavní obsah

Pospíšil chce zjistit, jak unikly informace v kauze Čunek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) požádal nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou, aby prověřila případný únik informací z úřadu týkající se případu vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL). Zprávu o tom, že zastavení trestního stíhání Čunka před několika měsíci nebylo v souladu se zákonem, nechtěl komentovat, neboť není oficiální.

Článek

"Jsou to informace velmi obecné, velmi spekulativní, počkejme na rozhodnutí Nejvyššího státního zastupitelství," řekl v sobotu novinářům Pospíšil v Plzni, kde zasedalo širší vedení ODS.

Sám prý ví pouze to, co se objevilo v tisku. Nenašel tam ale žádné konkrétní důvody a závěry. "Hovořil jsme o tom s paní doktorkou Veseckou a proběhne vyšetření toho, jak k tomuto došlo," řekl.

Deník Právo v sobotu napsal, že žalobce, který měl na Nejvyšším státním zastupitelství (NSZ) na starosti přezkum srpnového rozhodnutí v Čunkově kauze, dospěl k závěru, že zastavení jeho trestního stíhání bylo nezákonné.

Pospíšil v sobotu nechtěl předjímat, kdy zastupitelství v záležitosti rozhodne. Je vázáno lhůtou stanovenou v trestním řádu, což znamená posoudit danou věc během měsíců. Oficiální výsledky by nicméně mohly být známy podle ministra v řádech týdnů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám