Hlavní obsah

KSČM: Klaus nesplnil slib, že bude nadstranický

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení KSČM vyčítá prezidentu Václavu Klausovi, že nesplnil svůj slib být nadstranickým prezidentem a že po volbách pomohl ODS k vládě. Podle pátečního stanoviska výkonného výboru KSČM "je s velkou mediální podporou rozvíjen kult osobnosti současného prezidenta republiky Václava Klause, je pěstována představa o jeho výjimečnosti, právu autoritativně hovořit i k těm otázkám, ke kterým zjevně nemá odbornou kvalifikaci".

Článek

Podle vedení komunistů jsou "z vědomí občanů intenzivně vytlačovány vzpomínky na to, jak nesplnil slib být nadstranickým prezidentem".

Vedení odmítá rovněž "průhledné útoky" na KSČM, které chtějí podle něj odpovědnost za případné znovuzvolení Klause prezidentem svalit na komunisty a které "vytvářejí iluzi jakési dohody mezi Klausem a KSČM".

Navzdory tomu někteří komunističtí poslanci se už nechali slyšet, že by současný prezident mohl dostat jejich hlas vzhledem k jeho smířlivému postoji k referendu o radaru.

Filip odmítá, že by vystupoval za ČR

Šéf KSČM Vojtěch Filip, který je místopředsedou Poslanecké sněmovny, dále odmítá, že by při nedávné návštěvě Běloruska vystupoval za ČR. Tvrdí, že mluvil pouze za sebe a KSČM.

Kromě schůzky s běloruskými komunisty ale jednal i s náměstky ministrů zahraničí a energetiky. Řekl, že tam mj. lobboval za české podnikatele, kteří v Bělorusku mají firmy a měli problémy se získáním víza do této země.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám