Hlavní obsah

Policie vyšetřuje další udání na fungování vsetínské radnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/VSETÍN

Protikorupční policie prošetřuje nová anonymní udání na činnost vsetínské radnice. Týkají se i doby, kdy jí šéfoval nynější vicepremiér a předseda KDU-ČSL Jiří Čunek.

Článek

"Zabýváme se více než deseti podáními. Ale vzhledem k pokynu olomouckého státního zástupce nezveřejňovat informace nemohu uvést více," řekla mluvčí protikorupční policie Veronika Dumková.

Vedení Vsetína o oznámeních podle mluvčí radnice Evy Stejskalové neví. Pracovníci radnice se prý pokoušeli kontaktovat olomoucké státní zastupitelství, kde však již nikoho nezastihli.

Podle vsetínské starostky Květoslavy Othové (KDU-ČSL) by se mohlo jednat o starší záležitost. "Ano, vím, že na činnost vsetínské radnice bylo podáno přes deset anonymních oznámení, ale je to již záležitost stará minimálně dva měsíce," uvedla Othová.

Podle Othové  se vyšetřování týká většiny investičních akcí od roku 1998 a prodejů nemovitostí.

"Policie se zajímá o prodeje pozemků od velikosti pět metrů čtverečních v řádech tisíců korun až po veškeré další prodeje, které město od roku 1998 až do roku 2006 uskutečnilo," poznamenal Vladimír Bartoň, ředitel Vsetínské správní a investiční, která má na starosti správu městského majetku.

Obvinění z korupce padlo

Někdejší starosta Vsetína Jiří Čunek byl v úterý očištěn v korupční kauze, která se táhla tři čtvrtě roku. Jihlavský státní zástupce Arif Salichov usoudil, že před pěti lety na radnici nevzal úplatek 500 000 korun. Opozice označila konec vyšetřování za zmanipulovaný.

Olomoucké státní zastupitelství ale stále šetří zhruba dvě desítky převážně anonymních trestních oznámení na Čunka. V případě údajných pochybení týkajících se například vsetínského hokeje, veřejných zakázek či jeho rodinného domu však žalobci dosud žádné porušení zákona nenašli. Vyšetřování nadále pokračuje. Předseda KDU-ČSL navíc čelí i dalším trestním oznámením ze strany Romů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám