Hlavní obsah

Teplo vrcholí, zbytek týdne bude chladný a deštivý

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letní počasí, které během úterka vyvrcholí teplotami až 32 stupňů, se ve středu odpoledne a večer změní. Přijdou bouřky, přeháňky a meteorologové nevylučují ani přívalové deště.

Článek

"Přívalový déšť by mohl dokonce přijít už v úterý večer na Šumavě, kde by mohlo spadnout až 15 milimetrů srážek, tedy 15 litrů vody na metr čtvereční. Jinak úterní den by měl být nejteplejší z celého týdne. Bude až 32 stupňů, ale v závěru týdne se výrazně ochladí," řekla Právu v pondělí Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Ve středu by mělo být polojasno, postupně od jihozápadu oblačno, zataženo, přeháňky a bouřky, které mohou být v noci ze středy na čtvrtek velmi intenzivní. Teploty už budou nižší, v Čechách 23 až 27, na Moravě ještě dosáhnou až k 30 stupňům.

Od čtvrtka se očekává výrazný vzestup vlhkosti vzduchu. Jestliže nyní je zhruba 62 procent, od čtvrtka by mohla být až 80 procent. Znamená to, že se budeme více potit, bude dusno a některým lidem se bude i špatně dýchat. Přes den bude oblačno až zataženo, déšť, přeháňky nebo bouřky, teploty 19 až 23, na Moravě 25 stupňů.

Ani závěr týdne nebude z hlediska počasí nic moc. V pátek, v sobotu a v neděli by mělo být oblačno až zataženo, přeháňky a bouřky a denní teploty jen 16 až 22 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám