Hlavní obsah

Poslance čeká diskuze o imunitě a radaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanecká sněmovna se bude v úterý od 14 hodin zabývat návrhem na omezení imunity zákonodárců. Přijde zřejmě také na stav jednání ve věci případného umístnění radarové základny USA v ČR. Pokračuje tak schůze, která byla předčasně přerušena v pátek.

Článek

Poslanci budou diskutovat o návrhu na omezení imunity, který předložili senátoři. Ten předpokládá, že by imunita do budoucna platila jen na projevy a hlasování v parlamentu. Členové dolní komory rozhodnou, jestli návrh propustit prvním čtením, poté by se jim zabývaly parlamentní výbory.

Poslanci by se měli také vrátit k přerušené debatě o jednáních o případném umístění amerického radaru. S návrhem na automatické zařazení bodu o informaci týkající se jednání o radaru na jednání schůze přišel sám premiér Mirek Topolánek, poslanci jej přivítali.

Minulý čtvrtek předseda vlády ve Sněmovně uvedl, že mezi USA a ČR neexistují do této chvíle zásadní názorové spory ve vyjednávaní. Dodal také, že ČR předloží USA protinávrh smluv v červenci. Další kolo vyjednávání by mělo začít v srpnu. [celá zpráva]

Opoziční poslanci si poté vyžádali přerušení jednání, aby se mohli seznámit s písemnou podobou Topolánkova projevu.

Sněmovna by také měla hlasovat o novele, která by měla o dva roky odložit společné maturity. Původně byl tento bod zařazen na středu, v ten den bude ale dolní komora od rána jednat o návrhu ČSSD na vyslovení nedůvěry vládě. [celá zpráva] Předseda školského výboru Walter Bartoš (ODS) v pondělí uvedl, že zřejmě navrhne, aby se o maturitách rozhodlo již v úterý.

Reklama

Související články

Opozice neprosadila usnesení ke Kubiceho zprávě

Opoziční sociální demokraté v úterý ve Sněmovně neprosadili usnesení, v němž nařkli ODS, že v tzv. Kubiceho aféře zneužila před červnovými volbami 2006 policii...

Poslanci zamítli rentu pro bývalé olympioniky

Sněmovna zamítla návrh zákona, podle kterého měli někteří bývalí olympijští medailisté dostávat od státu příspěvek k penzi. Kritici tvrdili, že sportovci...

Výběr článků

Načítám