Hlavní obsah

Baníkovci pronásledovali sparťany až na nádraží

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Několik desítek nejradikálnějších fotbalových fanoušků Baníku Ostrava pronásledovalo po pondělním zápase asi stovku příznivců Sparty Praha až na vlakové nádraží. Bitkám zabránila díky přísným bezpečnostním opatřením policie.

Článek

Po remízovém zápase nechtěli fanoušci Baníku pustit sparťany z ochozů a čekali na ně před stadiónem. Policejní těžkooděnci proto pražským příznivcům museli vyhradit koridor, aby se dostali do přistaveného autobusu.

Nejrozvášněnější baníkovci přehradili silnici a chtěli zabránit odjezdu autobusu. Policisté na koních se je snažili z cesty rozehnat, což se jim podařilo a autobus nakonec mohl odjet. Pronásledování pokračovalo na hlavním vlakovém nádraží, kde oba tábory fanoušků na sebe neustále slovně útočily.

Díky přísným bezpečnostním opatřením policistům se však nedostali do bezprostředního kontaktu. "Do akce bylo nasazeno přes 150 policistů," vypočítal šéf severomoravské pořádkové policie Petr Lessy.

"Řešili jsme pouze jeden přestupek, nic vážného," doplnil operační důstojník ostravské policie. Proto sparťané po 21. hodině v přísně střeženém vlaku Ostravu opustili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám