Hlavní obsah

Bývalé vedení hutí Poldi prohrálo u Nejvyššího soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejvyšší soud vyhověl stížnosti ministra spravedlnosti, kterou podal v neprospěch někdejšího šéfa kladenských hutí Poldi Vladimíra Stehlíka, jeho syna Marka a bývalého ekonomického ředitele Luboše Pejpy. Ministr podal stížnost pro porušení zákona, a dal tak za pravdu žalobcům, jimž se nelíbilo, že nižší soudy opakovaně vrátily deset let trvající kauzu znovu k došetření.

Článek

Rozhodnutí soudu znamená, že státní zástupci mohou obžalobu podat znovu a soudy by se jí měly zabývat, řekl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig.

Trojice mužů je obviněna ze zneužívání informací v obchodním styku a z porušování povinnosti při správě cizího majetku, hrozí jim až 12 let vězení. Škoda, za kterou jsou stíháni, představuje podle policie zhruba 200 miliónů korun.

Nejvyšší soud měl případ otevřít už na konci března, musel ho však odročit, protože Stehlík se k jednání nedostavil ani si nepřevzal předvolání k soudu. Pohybuje se mezi nemocnicemi a lékaři a žije teď v podstatě jako bezdomovec, řekl soudu tehdy Stehlíkův syn.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie ukončila vyšetřování Stehlíků

Policie ukončila vyšetřování bývalého majitele ocelárny Poldi Kladno Vladimíra Stehlíka, jeho syna Marka a bývalého ekonomického ředitele ocelárny Luboše...

Výběr článků

Načítám