Hlavní obsah

Rath ostře napadl Julínkova mluvčího, prý je drzoun

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stínový ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD) ostře kritizoval mluvčího ministra zdravotnictví Tomáše Cikrta. Podle něj je Cikrt nezdvořilý a drzý. Ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS) označil za "zmateného". Stalo se tak ve středeční on-line diskuzi na webu ČSSD.

Článek

Rath reagoval na slova Julínkova mluvčího z rozhovoru pro server idnes. Na provokativní otázku jednoho ze čtenářů s přezdívkou david rath, který se ptal, za kolik si bude moci "koupit nemocnici v Brandýse nad Labem a udělat z ní luxusní sanatorium pro movité zahraniční turisty", Cikrt odpověděl: "Kdybyste byl skutečně David Rath, dal bych Vám ji zadarmo za příslib, že navždy odejdete z české politiky. Vydělali by na tom i občané Brandýsa".

"Ten chlapík je proslulý nezdvořák a drzoun, který netuší, co je právem tiskového mluvčího," reagoval na čtenářova slova Rath a dodal:" Někdy mám pocit, že ministerstvo řídí on a ne "zmatený" Julínek."

Cikrt: z takové kritiky se už asi nevzpamatuji

"Kritika ze strany tak čestného a slušného člověka a navíc na tom nejdemokratičtějším webu v republice mě skutečně hluboce ranila a už se z toho asi ani nevzpamatuji," okomentoval pro Novinky s nadsázkou Rathovo vyjádření sám Cikrt.

Poznamenal, že se důsledně drží role tiskového mluvčího a nic na ministerstvu nerozhoduje ani neovlivňuje.

"Ministr (Julínek) je naprosto kompetentní a schopný člověk a má kolem sebe schopný tým," upozornil Cikrt s tím, že jen sděluje ministrova rozhodnutí. "Možná to dělám trošku jinak než jiní mluvčí, ale nikdo s tím nemá problémy, snad kromě toho nejčestnějšího a nejslušnějšího člověka," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Rath se Bendlovi omluvit nemusí

Pražský vrchní soud rozhodl, že exministr zdravotnictví David Rath (ČSSD) se nemusí omlouvat středočeskému hejtmanovi a místopředsedovi ODS Petru Bendlovi...

Výběr článků

Načítám