Hlavní obsah

Senátor Čunek zatím není stíhán

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Místopředsedu vlády, ministra pro místní rozvoj a šéfa lidovců Jiřího Čunka, který byl ve středu Senátem zbaven imunity, policisté v souvislosti s údajným přijetím úplatku zatím neobvinili.

Článek

"Trestní stíhání v této věci dosud nebylo zahájeno," řekl Právu ve čtvrtek odpoledne náměstek okresní státní zástupkyně v Přerově Radim Obst, který nad případem vykonává dozor. Podle něj nadále probíhá trestní řízení a pokračuje prověřování všech okolností souvisejících s touto kauzou.

Další údaje ale nechtěl sdělit s tím, že na ni bylo uvaleno informační embargo. Obst nicméně popřel, že by hrozilo promlčení případu, pokud by nebylo sděleno obvinění do neděle, jak ve čtvrtek nesprávně uváděla některá média.

Čunek veškerá obvinění odmítá. Půl miliónu korun prý pocházelo z peněz, které postupně dostával vyplacené po krachu Universal banky, kde měl uložené své celoživotní úspory, tedy milión korun.

Exstarosta se domnívá, že obvinění pocházejí od jeho bývalé sekretářky Marcely Urbanové. Ta ho dříve obvinila ze sexuálního obtěžování. To Čunek odmítl a na ženu podal trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám