Hlavní obsah

Čunková vypovídala na policii v kauze svého manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Manželka vicepremiéra, ministra pro místní rozvoj a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka Pavla byla v pondělí u dvouhodinového výslechu u policistů vsetínského Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Policisté podezřívají jejího manžela z přijetí půlmiliónového úplatku.

Článek

Čunková, která se vzdala svého práva nevypovídat, uvedla, že policisté se chovali "velmi profesionálně".

Protikorupční policie podezírá šéfa lidovců z toho, že ještě jako starosta Vsetína v roce 2002 přijal úplatek od zástupce vsetínské realitní firmy H Real. Čunek i firma to odmítli.

Čunková věří, že se policii podaří kauzu v co nejkratší době objasnit. "Celou naši rodinu to dost psychicky zatěžuje, já i mé mladší dcery to velmi těžce neseme," řekla.

Více se k případu nechtěla vyjadřovat, nyní bude podle jejích slov záležet především na rozhodnutí soudu. Oba manželé se rozhodli vypovídat proto, aby vyšetřování urychlili.

Peníze z Universal banky

Čunek měl v roce 2002 uložit na svůj účet částku půl miliónu korun. Podobnou sumu předtím z účtu vyzvedla firma H Real. Policii na to upozornila bývalá Čunkova sekretářka Marcela Urbanová, která ho žalovala i pro sexuální obtěžování.

Čunek nejprve tvrdil, že jde o rodinné úspory, či že si nevzpomíná, odkud peníze jsou. V neděli ukázal dokumenty, že peníze jsou sumou, kterou mu stát vrátil ze sumy, kterou měl uloženou ve zkrachovalé Universal bance. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Čunek chce žalovat bývalou sekretářku

Ministr pro místní rozvoj, senátor a šéf lidovců Jiří Čunek chce podat trestní oznámení a žalobu na bývalou sekretářku Marcelu Urbanovou. Ta při výslechu...

Výběr článků

Načítám