Hlavní obsah

ČSSD prosadila na příští středu mimořádnou schůzi Sněmovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) svolá na příští středu 7. února mimořádnou schůzi dolní komory. ČSSD na ní chce projednat budování americké radarové základny v ČR, takzvanou Kubiceho zprávu, postoj Česka k evropské ústavě a kauzu údajné korupce vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL).

Článek

Na středeční tiskové konferenci to řekl předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek.

Sociální demokraté se o zařazení debaty k euroústavě a k základně USA snažili už v úterý. Strany trojkoalice ale zařazení obou bodů těsnou většinou hlasů neumožnily. [celá zpráva] ČSSD se proto uchýlila k mimořádné schůzi.

ČSSD vadí jmenování europoslance Jana Zahradila (ODS) zmocněncem premiéra pro vyjednávání o evropské ústavě. Zahradil je znám svým euroskeptickým postojem.

ČSSD chce také důsledně vyšetřit veškeré okolnosti spojené se vznikem zprávy šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho, která byla zveřejněna před loňskými parlamentními volbami. Ve zprávě byli představitelé soc. dem. spojováni s organizovaným zločinem. Strana bude chtít prošetřit i údajný pokus o vraždu Kubiceho.

Hašek uvedl, že vicepremiér Čunek v minulých dnech několikrát změnil svou verzi vysvětlení kolem údajného úplatku, který měl přijmout v roce 2002 ještě jako vsetínský starosta.

"Domníváme se, že je situace natolik závažná, že snese zařazení speciálního bodu na program jednání Poslanecké sněmovny," dodal Hašek.

Reklama

Související články

Levicová opozice ve Sněmovně poprvé narazila

Na první schůzi po osmi měsících se v úterý ve Sněmovně sešli poslanci s vládou, která má jejich těsnou důvěru. Levicová opozice se do kabinetu Mirka Topolánka...

Výběr článků

Načítám