Hlavní obsah

Paroubek: jsme připraveni jednat s ODS hned

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální demokracie je připravena jednat s občanskými demokraty o společné vládě ODS, ČSSD a KDU-ČSL. Tedy v podobě, v jaké jednání ODS minulý týden přerušila. Řekl to ve čtvrtek předseda ČSSD Jiří Paroubek v reakci na to, že prezident Václav Klaus odmítl Topolánkův návrh vlády ODS, KDU-ČSL a SZ bez dojednané podpory.

Článek

"Tomu se nedivím, protože ta vláda by nebyla stabilní. Její existence, pokud by vůbec byla možná, by byla postavena na jednom přeběhlíkovi," komentoval prezidentovo rozhodnutí Paroubek. Klausův krok odmítnout Topolánka označil za odvážný.

ČSSD je spokojena s tím, že Klaus vyjádřil integritu svých postojů, když odmítl kabinet, který by ve vyslovení důvěry spoléhal na "přeběhlíky".

Tím by mohl být Miloš Melčák, který před několika týdny opustil poslanecký klub ČSSD, protože nesouhlasil s tím, že strana v té době jednala o vstupu do vlády.

"Česká republika si již těžko může dovolit další experimenty s hlasováním o důvěře bez jistoty kladného výsledku," uvádí se v prohlášení sociální demokracie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám