Hlavní obsah

Poslanec Melčák se prý obává otravy

Právo, Novinky, Jan Rychetský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tak to tu ještě nebylo. Šéf ČSSD Jiří Paroubek přišel v neděli se šokujícím výrokem. Poslanec Miloš Melčák podle Paroubka prohlašoval, že se ho někdo pokouší otrávit, a to prý zřejmě přímo na půdě parlamentu - ve sněmovní kantýně. A nyní je prý Melčák podle svých slov zaměřován přes mobilní telefon. Paroubek to v neděli řekl v ČT v Otázkách Václava Moravce.

Článek

Melčák v prosinci opustil poslanecký klub ČSSD. Odešel údajně mimo jiné proto, že se s vedením strany rozcházel v názoru na roli ČSSD v povolebním uspořádání. Hovořil také o špatné atmosféře ve straně a zastrašování. Již dříve řekl, že by sociální demokraté měli při hlasování o důvěře opustit jednací sál, a otevřít tak cestu pro vznik vlády. ČSSD by podle něj měla zaujmout opoziční roli. Spekuluje se o něm, že by mohl podpořit vznik vlády ODS, lidovců a zelených.

Paroubek: Melčák je přepracovaný

Poslanec Melčák je podle Paroubka asi "poněkud přepracován". Melčáka se v neděli nepodařilo zastihnout, v sobotu ale prohlásil, že se nebude k ničemu vyjadřovat.

"Je poněkud přepracován z těch sedmi měsíců, které uběhly od voleb do Poslanecké sněmovny. Je tady už deset let a tak má na to tak trochu právo," řekl v neděli Paroubek.

"Včera seznámil členy ústředního výboru (ČSSD), že je zaměřován podle mobilu, minulý týden některé naše členy s tím, že ho někdo chce otrávit. Nevím jestli to je v parlamentní kantýně možné. Ale dějí se věci mezi nebem a zemí. Až se zbaví těchto představ, tak bude uvažovat jiným způsobem o svých politických postojích. Bude to během několika dní."

Paroubek ani nevěděl, koho se Melčák bojí: "Nevím, jestli si myslí, že to bude od mého sekretariátu. Naznačoval leccos. Netvrdím, že se včera z toho lidé na výboru popadali za břicho, ale považovali to za produkt exaltované fantazie pana Melčáka," řekl Paroubek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám