Hlavní obsah

Strany se přou o daně a poplatky u lékaře

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jednání o programu případné vlády ODS, ČSSD a lidovců, kterých se účastní i zelení jsou podle vyjednavačů komplikovaná. Jednotlivé komise ve čtvrtdek identifikovaly sporná místa v textu, který předložila ODS.

Článek

Podle mluvčí ČSSD Květy Kočové byly při čtvrtečních několikahodinových jednáních týmů dohodnuty i první částečné úpravy textu. O sporných bodech bude pokračovat jednání v pátek. Mezi sporné body podle ní patří jednotná daň, zavedení poplatků ve zdravotnictví, tempo snižování deficitu veřejného rozpočtu, rušení některých daní nebo zrušení finanční policie.

Vyjednavač lidovců Miroslav Kalousek považuje za pozitivní, že všichni v komisi pro reformu veřejných rozpočtů se shodli, že celková daňová kvóta by se měla snižovat. "Nyní je otázkou o kolik," řekl Kalousek.

Dále se v komisi shodli, že by se měla snižovat progrese u daní z příjmu. Také zde bude spor jakou měrou. ODS navrhla rovnou daň, ČSSD zase brání zachování současné míry progrese. Podle Kalouska budou muset ale slevit všechny strany. "Pokud dojde k dohodě, nebude to ani dnešní stav, ani rovná daň," uvedl Kalousek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám