Hlavní obsah

Nejlepší nemocnicí je podle pacientů pražská nemocnice Milosrdných sester

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Podle hlasování pacientů je nejlepší českou nemocničním zařízením pražská nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Hlas jí po Internetu dalo více než 12 000 respondentů, kteří se zapojili do prvního celorepublikového projektu Nemocnice České republiky 2006.

Článek

Na druhém a třetím místě skončili Městská nemocnice Čáslav a Nemocnice Městec Králové, obě ze Středočeského kraje. Nejlepším zařízením v Moravskoslezském kraji byla Nemocnice Podlesí z Třince na Frýdecko-Místecku, která se umístila na čtvrtém místě.

Celý projekt, který rozběhla společnost HealthCare Institute, sestává ze dvou fází. První fáze, ve které proběhlo internetové hlasování, skončila. Lidé odpovídali na připravené otázky ohledně kvality poskytované nemocniční péče. Druhá část teprve začne, budou v ní dotazováni pacienti přímo v nemocnicích.

Nejlepších deset nemocnic podle hlasování pacientů
1.Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla BoromejskéhoPraha
2.Městská nemocnice ČáslavStředočeský kraj
3.Nemocnice Městec KrálovéStředočeský kraj
4.Nemocnice PodlesíMoravskoslezský kraj
5.Domažlická nemocnicePlzeňský kraj
6.Institut klinické a experimentální medicínyPraha
7.Karvinská hornická nemocniceMoravskoslezský kraj
8.Nemocnice Havlíčkův BrodVysočina
9.Nemocnice LitomyšlPardubický kraj
10.Nemocnice KadaňÚstecký kraj
zdroj: HealthCare Institute

Z internetového průzkumu mezi pacienty mimo jiné vyplynulo, že by lidé uvítali více dostupných informací o kvalitě zdravotní péče v zařízení, kde se hodlají léčit, nebo to, že si nemocnice nejvíce vybírají podle vlastních zkušeností či doporučení známých.

Hodnocení kvality nemocnic neproběhlo v Česku poprvé. Žebříček kvality péče státem řízených nemocnic sestavilo například ministerstvo zdravotnictví za ministra Davida Ratha (ČSSD). Na prvním místě se v tomto hodnocení umístila pražská Nemocnice Na Homolce. [celá zpráva] Rathův nástupce, ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS), sestavování takových žebříčků nepodporuje, protože podle něj se služby jednotlivých nemocnic nedají porovnat, protože nemocnice se mohou soustředit na jiné druhy nemocí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám