Hlavní obsah

Ženy si často vybírají k záletům svalovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Svalovci mívají více partnerek než muži s méně vypracovanou postavou - alespoň pokud jde o krátkodobé poměry. Obecný poznatek, který převládá ve veřejném mínění, nyní potvrdil vědecký výzkum kalifornské univerzity.

Článek

Muži s pevnými, výraznými svaly mají až dvojnásobně více sexuálních partnerek, milostných afér a pletek než ti, kteří nemají tělo tak urostlé. K dlouhodobému vztahu si ale ženy nakonec spíše vybírají muže s menšími svaly, protože ženy věří, že jsou věrnější a romantičtější. Svalovci jim přijdou příliš pánovití a přelétaví.

"Má-li muž zájem na dlouhodobém vztahu, neměl by možná trávit dlouhý čas v posilovně," říká docentka Martie Haseltonová z univerzity v Los Angeles, spoluautorka výzkumu, který bude celý zveřejněn v srpnovém čísle časopisu Personality and Social Psychology Bulletin.

Svalnatí muži mají dvakrát více milostných záletů

Haseltonová s psychologem Davidem Frederickem uskutečnila v uplynulých čtyřech letech šest studií o svalnatosti a sexuálních vztazích na vzorku více než 500 studentek a 280 heterosexuálních studentů. Výzkum ukázal, že muži s vypracovanější postavou měli dvakrát více krátkodobých milostných záletů se ženami, které mají stálého partnera, než muži s průměrnou nebo podprůměrnou muskulaturou. Ženy v 61 procentech přiznaly, že jejich náhodní milenci měli více svalů než jejich stálí partneři.

Profesor psychologie na univerzitě v Novém Mexiku Steven Gangestad, který se na výzkumu nepodílel, výsledky nijak překvapen není, i když oceňuje, že jde o první vědecké šetření svého druhu. "Studie zajisté potvrzuje, co si myslím, že lidé tuší: Že muži v lepší kondici a s vypracovanějšími svaly se vskutku zdají být atraktivnější," řekl.

Anketa

Máte zkušenosti s krátkodobými vztahy se svalovci?
Ano, vyhledávám je pravidelně.
8,7 %
Ano, ale není to podmínka.
14,1 %
Ne, ale přemýšlela jsem o tom.
9,3 %
Ne, nikdy mě svalovci nepřitahovali.
57,6 %
Ne, mám ráda vychrtlé intelektuály.
10,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16663 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Léto a sex na jednu noc

Flirtování, sexuální úlety k létu neodmyslitelně patří. Kdy jindy jsou ženy i muži tolik nabití sexuální energií jako právě v létě. Jak úspěšně zvládat tyto...

Ženy se dopouštějí nevěry častěji

Zatímco k nevěře se hlásí kolem čtyřiceti procent dotázaných žen, mezi opačným pohlavím se najde jen třicet čtyři procent těch, kteří si užívají zálety. Uvádí...

Výběr článků

Načítám