Hlavní obsah

Zacvičte si jógu venku nebo na vodě na paddleboardu

Novinky, ema

Jóga hýbe světem. Pokud ale už vás omrzelo cvičení doma, v hale nebo v sálech, vyzkoušejte něco nového. Ti největší fanoušci jógy již určitě zaznamenali, že se jóga necvičí jen na pevném povrchu, ale i na vodě. A trendy paddleboard jógu si můžete zacvičit i u nás.

Foto: Pavel Ovsík

Vyzkoušejte si netradiční lekci jógy na paddleboardu s výhledem na Prahu.

Článek

Lekce paddleboard jógy si mohou lidé vyzkoušet přímo v centru Prahy, na Náplavce v Kayak Beach Baru. Každý pátek a sobotu je s lekcí připravena cvičitelka z Karma Yogy Veronika Carmanová.

Balanční cvičení, hit letošního léta, se cvičí na speciálním „prkně” na Vltavě a zaplatíte za něj 250 Kč. Lekce je vhodná jak pro začátečníky, tak i pokročilé.

Vinyasa v písku zdarma

Na stejném místě, akorát ne na vodě, si milovníci vinyasa jogy mohou třikrát v týdnu (úterý, středa a pátek) zacvičit i zdarma. Vinyasa je druh cvičení, který spojuje dech a pohyb. Opět je vhodná jak pro začátečníky, tak i pokročilé, je ale nutné lekce dopředu rezervovat na internetu. Akci zaštiťuje sportovní značka Roxy.

„Druhů a odnoží jógy je nekonečně mnoho, já jsem ale názoru, že jóga je jen jedna,” říká lektorka vinyasa jogy, Magdaléna Nguyenová.

Foto: Archiv M. Nguyenové

Vyzkoušejte si netradiční lekci jógy na paddleboardu s výhledem na Prahu.

„Vinyasa dokonale spojuje plynutí dechu a pohybu. Člověk se zapotí, protáhne, a co je hlavní, uvolní se. Jóga je o dechu, kdo nedýchá, nežije,” uzavírá. V čem je cvičení vinyasy na Náplavce jedinečné? Člověk si zacvičí na čerstvém vzduchu a co víc, netradičně se cvičí v písku.

Kayak Beach bar, historicky první sportoviště na vodě, pojme až 140 lidí. Pro zájemce je připraven i beach volejbal, kromě jógy také petanque. K dispozici k zapůjčení jsou samostatně i paddleboardy či kajaky.

Jóga Maraton nabije energií

Pokud hledáte intenzivnější trénink, ideálně spojený s odpočinkem před začátkem náročného nového školního roku, pak je pro vás ideální vyrazit poslední srpnový víkend načerpat síly do Resortu Svatá Kateřina na Vysočině, kde se koná v pořadí třetí ročník oblíbeného Jóga Maratonu.

O víkendu 26. až 28. srpna čeká účastníky nejen intenzivní cvičení, ale nejrůznější workshopy, přednášky, spirituální inspirace a společné meditace.

Mimo jiné se lze přiučit i trendům ve zdravém stravování, ochutnat ajurvédskou a indickou kuchyni, nebo se dozvědět a vyzkoušet si bio kosmetiku.

Foto: Resort Svatá Kateřina

Pokud počasí přeje, cvičit se dá na čertvém vzduchu, pod blankytnou oblohou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám