Hlavní obsah

Vynecháním cukru, ketodietou a půstem zhubla za rok téměř 90 kilogramů

Novinky, das

Američanka Becca Scheerová (31) z Mechanicsville ve Virginii trpěla již od dětství nadváhou, která se v dospělosti vlivem psychických potíží změnila v obezitu 3. stupně. V roce 2018 tak vážila více jak 159 kilogramů. Přesnou váhu ale neznala, jelikož její osobní váha doma končila právě touto hodnotou.

Foto: Profimedia.cz

Becca Scheerová před a po zhubnutí

Článek

Život Beccy se změnil až po úmrtí jejího bratrance, který zemřel na předávkování heroinem. Tehdy si uvědomila, že její drogou, na které je závislá, je jídlo, a pokud se svým jídelníčkem okamžitě něco neudělá, dopadne stejně jako její bratranec.

Hned po pohřbu svého bratrance tak Becca začala s 28denní detoxikační kúrou, kdy omezila veškeré sladkosti a zaměřila se na nízkosacharidovou dietu.

Poté, když se její stravovací návyky začaly měnit, přešla na ketodietu, a tedy stravu s vysokým obsahem tuků a bílkovin. Po třech měsících této diety Becca zjistila, že začíná pomalu jíst jen v okamžicích, kdy má hlad, a to ji přivedlo na myšlenku začít se stravovat formou přerušovaného půstu. Zvolila si přitom až extrémní řešení, kdy jedla pouhé 4 hodiny, přičemž půst dodržovala 20 hodin.

Přerušovaný půst, jak na něj a čeho se vyvarovat

Zdraví

Tento způsob hubnutí jí pomohl lépe spalovat uložený tuk. Za 11 měsíců od pohřbu bratrance tak zhubla neuvěřitelných 90 kilogramů a místo velikosti oblečení XXXL začala oblékat velikost S.

„Naprosto mi to změnilo život. Najednou si dokážu užívat mnohem více života, než tomu bylo dříve, kdy jsem byla téměř neustále ve stresu, zda se vejdu na sedadlo ve vlaku či projdu úzkou uličkou, aniž bych něco shodila...,” svěřila se magazínu 7News Becca.

Ze všeho nejtěžší bylo zvládnout emoce

Becca byla zvyklá všechny emocionální záležitosti řešit jídlem. „Jakmile jsem se necítila dobře či byla naštvaná a ve stresu, okamžitě jsem sáhla po jídle. Denně jsem tak zkonzumovala 6000 až 8000 kalorií, aniž bych si to pořádně uvědomovala,” dodává Becca.

Dnes konzumuje jen kolem 1900 kalorií denně. Kvůli půstu Becca vynechává snídani, místo ní si dá černou kávu. Prvním jídlem je tedy až oběd, který se obvykle skládá z kousku masa a zeleniny.

Káva nalačno nemusí být dobrý nápad

Zdraví

Za čtyři hodiny si pak dopřeje večeři, která bývá složená z kousku ryby, zeleniny a ovoce. Během dne pak také vypije 3 litry vody.

Proměna Beccy je za dva roky tak obrovská, že ji někteří lidé ani nepoznávají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám