Hlavní obsah

Trend, kvůli kterému mizí ženské křivky

Novinky, ema

Vyhublá těla už nejsou tolik sexy. Internet ovládá nový fenomén. S odkazem na světové celebrity začíná mnoho mladých žen a dívek dřít v posilovnách, na hodinách pilates a jógy. Vzorem jsou jim extra štíhlé, šlachovité postavy s absencí ženských křivek.

Foto: Profimedia.cz

Donatella Versace, Amal Clooneyová a Cameron Diazová. Tři ženy z mnoha, které propadly extrémním dietám bez tuku a tvrdému dření v posilovně.

Článek

Cílem není vypadat co nejštíhleji a držet dietu, jejíž součástí je úmorné hladovění. Společným jmenovatelem nového fitness trendu, který je patrný i na slavných ženách v českém showbyznysu, je vysportovaná postava. Ta jde ovšem mnohokrát ruku v ruce s přílišnou štíhlostí.

Šlachovité postavy, viditelné bicepsy, štíhlé postavy bez ženských křivek. Mezi hlavní propagátorky takové postavy patří Victoria Beckhamová, Anna Wintourová, Demi Mooreová, Amal Clooneyová nebo Cameron Diazová.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Victoria Beckhamová, Demi Mooreová a Amal Clooneyová.

Foto: Profimedia.cz

Cameron Diazová

První a pravděpodobně nejslavnější propagátorkou takového životního stylu je zpěvačka Madonna. Na její skoro až maskulinní postavu už média upozorňovala několikrát, zdá se ale, že sedmapadesátiletá zpěvačka si svou postavu pochvaluje a z výtek kritiků si nic nedělá. Naopak se své oblíbené józe věnuje pravidelně a s nadšením.

To, že nepatří do starého železa, si dokazuje i módní návrhářka Donatella Versace. Italka s platinovou hřívou veřejnost pobuřuje nejen nespočtem plastických operací, ale i svým velmi vysportovaným, nezdravě vypadajícím tělem.

Foto: Profimedia.cz

Madonna

Touha po pevné postavě jako zamlada

Samotná dieta bez cvičení zaručí sice štíhlé tělo, ovšem ne takovou formu, viditelné svaly a šlachovitá těla. To poznaly i celebrity ve středním věku, které si začaly uvědomovat křehkost mládí.

Stárnutí totiž mimo jiné zanechává stopy na povislých pažích, a na kdysi pružné postavě bez chybičky začíná být znát každých pár let navíc. Jedno francouzské přísloví praví, že by žena po 35. roku neměla mávat na pozdrav či rozloučenou. Proč? Kvůli povislým pažím.

A tak se postavou vydřenou z posilovny chlubí i oblíbená herečka Cameron Diazová, nebo návrhářka Victoria Beckhamová, která svými svalnatými pažemi vzbudila rozruch na nedávné přehlídce módního domu Burberry.

Klíčem k úspěchu, jak mít co nejštíhlejší a zároveň viditelně vysportovanou postavu je dieta s velmi nízkým obsahem tuku, v některých případech téměř bez tuku. Žilnatými, svalnatými pažemi se v poslední době pochlubila i Renée Zellwegerová nebo Kylie Minoqueová.

Foto: Profimedia.cz

Renée Zellweger

Problém je v tom, že příliš všeho škodí. Ženy jsou geneticky „naprogramované“ k tomu, aby měly křivky, a muži mají od přírody více svalové hmoty než něžnější pohlaví. Tvrdým tréninkem a přísnou dietou ale lze dosáhnout toho, že paže spíše než jako ženské, budou připomínat žilnaté ruce šlachovitého sportovce.

Deník Daily Mail píše, že jsou to především ženy kypřejších tvarů, které si muži často vybírají, aby s nimi založili rodiny. Jejich mozek prý v jejich přítomnosti signalizuje, že takové „dobře stavěné” ženy se k tomu hodí nejlépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám