Hlavní obsah

Plavání ve stylu mořské panny dokonale posílí všechny svaly v těle

Praha

Možná jste si v dětství také přála stát se pohádkovou mořskou pannou. Dnes už to díky plavání s monoploutví není žádný problém. Počítejte ale s tím, že vaše tělo dostane pořádně zabrat. Podle trenéra plavání Romana Rozšafného se jedná o cvičení, při kterém si dokonale procvičíte svaly celého těla.

Plavání ve stylu mořské panny posílí všechny svaly v těleVideo: Novinky

 
Článek

V České republice se zmíněná plavecká disciplína teprve zabydluje, ale ve světě už funguje několik let. Tzv. mermaiding vznikl na Filipínách, a kromě náročného plavání s monoploutví se jedná i díky oblečku mořské panny o skvělou zábavu. Přestože se tomuto sportu věnují především děti, postupně se k nim přidávají i dospělé ženy. Ve světě plavou s ploutví dokonce i muži.

„Základní pohyb vychází z delfínového vlnění. Pomocí ploutve a oblečku se snažíme vyrovnat rybám,“ vysvětluje Rozšafný.

Pro dokonalé zvládnutí techniky je zapotřebí osvojit si všechny styly plavání s ploutví. To znamená jak na břiše, tak na zádech či na boku. Na začátku je těžké plavat s nohama u sebe, ale člověk si po pár minutách zvykne.

Plavání ve stylu mořské panny si můžete vyzkoušet jednak v Aquapalace Praha, v Jesenici ve Světě plavání, v Průhonicích v hotelu Floret, v bazénu Ponávka v Brně, ve Všestarech u Hradce Králové a ve Zlíně. Existuje i Baby club Kenny v Třinci a Kroměříži, který plavání s monoploutví hodlá postupně zavést i v dalších městech republiky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám