Hlavní obsah

Péči o oční okolí se nevyplácí zanedbávat

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V okolí očí se nám nejčastěji tvoří vrásky. Často je na vině genetika, ale úplně nejčastějším problémem je zanedbávání či nedbalá péče o oční okolí. Totiž tenká a jemná kůže okolo očí potřebuje důslednou péči, aby odolala okolním vlivům, ale i prvním projevům stárnutí.

Foto: Profimedia.cz

Věnujte se péči o oční okolí už po dvacítce. Minimalizujete tak první projevy stárnutí či vrásky, které způsobuje smích a sluneční záření.

Článek

Partie okolo oční nejsou zásobeny podkožními mazovými žlázami, pleť je tady podstatně sušší, někdy navíc velmi slabá až průsvitná. Nešetrné zacházení s kůží v očním okolí, nedostatečná výživa, přílišné vystavování pokožky slunci či nedostatek spánku a téměř žádná nebo špatná péče o tuto oblast se samozřejmě může podepsat na celkovém vzhledu obličeje.

„Jemné vrásky kolem očí, tzv. vějířky jsou způsobeny nejen tím, že se rády a často smějeme, ale i tím, že máme pleť vystavenou vnějším vlivům jako například slunečnímu záření. Pokožka okolo očí není hydratovaná a je zatěžována nevhodnými přípravky,” říká kosmetická školitelka Marcela Lucas z Yves Rocher.

Foto: Archiv firem

Revitalizační tamponky na oční okolí s výtažky z ženšenu pravého Avon, 159 Kč. Oční krém na oční otoky a redukci kruhů pod očima Oriflame, 299 Kč. Denní a noční krém na oční okolí Avon, 450 Kč.

Dávejte si ale pozor, jaký krém si na tuto citlivou pokožku koupíte a nesahejte jen tak po něčem, co vám poradí kamarádka. „Vybírejte dermatologicky a oftalmologicky testované výrobky, které jsou zároveň neparfemované. Je zde totiž větší jistota, že budou vhodné pro citlivé oči i pro ženy, které nosí čočky,” radí odborná konzultantka Hana Modrá z Nivea.

Jemné odličování je základ

Pleť v okolí očí vyžaduje speciální a pravidelnou péči speciálními přípravky, které jsou k tomuto účelu vyvinuty. Jak na to? Pleť, očistěte pomocí odličovacích přípravků a tamponků, jedině tak zaručíte optimální účinek krému. Oční okolí zbytečně „nedrhněte”, buďte trpěliví i při odličování řasenky. Odličujte jemnými krouživými pohyby, netlačte a teprve až budou poslední zbytky líčení na tamponku, začněte s péčí.

Produkt samotný aplikujte jemným vklepáváním. „Pro péči o mladou pleť používejte hydratační a regenerační přípravky, s postupem času zařaďte do kosmetiky přípravky s antiage efektem a liftingovými účinky,” radí Marcela Lucas.

Tip: Oční krém lze zároveň použít i jako kúru. Naneste jej v silnější vrstvě na půlku odličovacího tamponu a dvacet minut vleže relaxujte.
Foto: Archiv firem

Oční krém por obnovu pevnosti pleti Eucerin, 519 Kč. Na hydrataci a zpevnění pleti pro suchou pokožku Oriflame, 219 Kč. Jemný odličovač očí Dermacol, info o ceně v drogerii. Oční krém proti vráskám pro zralou pleť Nivea, 200 Kč.

Kdy začít?

S péčí o oční okolí je lepší začít dříve než později. Proto se většinou udává věk okolo dvaceti let, protože stejně jako u ostatních zdravotních problémů, i zde je velmi důležitá prevence.

„V období mezi dvaceti a třiceti lety stačí jemný hydratační krém, po třicítce pleť potřebuje nejen hydrataci, ale i přípravky s obsahem výživných látek a péči proti prvním vráskám,” radí Modrá.

Ženy po čtyřicítce by měly sáhnout po přípravcích slibující obnovu struktury a pevnosti pleti. Po padesátce pak přichází na řadu krémy s liftingovým účinkem, které pleť nejen vypínají, ale zbavují ji i otoků.

Tip: Trápí vás po ránu pocit opuchlých očí? Dejte si oční krém či gel do lednice a ráno jím pleť ochlaďte.
Foto: Archiv firem

oční krém na citlivou pleť Bioderma, 389 Kč.Bioaktivní oční sérum, chránící před prvními projevy stárnutí Nobilis Tilia, 484 Kč. Antiaging krém pro vypnutí pleti La Roche Posay, info o ceně v lékárnách. Chladivý oční roll on proti vráskám a váčkům pod oči

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Kosmetické oleje podtrhnou ženskou krásu

Ženy používají neuvěřitelné množství pleťových i vlasových masek, kosmetické čisticí ubrousky, krémy na obličej i tělo. To všechno dělají proto, aby svou...

Výběr článků

Načítám