Hlavní obsah

Nepostradatelné kosmetické pomůcky, které by měla vlastnit každá žena

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkrášlování sebe sama je denní rutinou mnoha žen. Postupem času ale kosmetické taštičky začínají takzvaně praskat ve švech. Proto je nejvyšší čas kosmetiku protřídit, nechat si pouze základní make-up a produkty, které by měla vlastnit každá žena.

Foto: Profimedia.cz

Kosmetické pomůcky, které jsou pro ženy nepostradatelnými pomocníky.

Článek

Výrazná rtěnka

Zvolte barvu, která vám je nejbližší. A pozor, nemusí to nutně být rudá. Pokud se vám líbí rtěnky v barvě zralých švestek, nebo naopak svítivě oranžové, kupte si je. Takový kousek je naprosto nepostradatelný hlavně v případech, kdy zrovna nemáte svůj den. Nepoddajné vlasy zkrotíte do vysoko posazeného drdolu, na tvář nanesete lehký BB krém, pleť lehce přejedete pudrem a řasy projasníte pár tahy černé řasenky. Pak přichází na řadu výrazná barva rtů, která z jednoduchého líčení udělá dokonalý make-up vhodný na celý den.

Foto: Archiv firmy

Rtěnky Topshop, info o ceně v obchodě.

Tip: Barvu přejeďte bezbarvým leskem nebo výživnou tyčinkou na rty. Vyhnete se tak nepříjemnému pocitu vysušených rtů.

Paletka očních stínů

Barevné spektrum sypkých stínů je na denní aplikaci i nošení nepraktické především kvůli tomu, že je líčení nějaký ten čas potřeba věnovat, pokud jej nemáte, jak se říká, v ruce. Když se ale budete chystat na nějakou větší společenskou událost, je dobré si s barvami pohrát. Nezáleží na tom, jestli si vyberete paletku zemitých a hnědých tónů nebo vyzkoušíte barevnější, zelené a fialkové odstíny. Experimentování s novými barevnými kombinacemi může někdy vést k velmi zdařilému výsledku a hlavně spousta takových výrobků má v dnešní době i návod k postupu, nebo vám poradí ochotná prodavačka či kosmetička.

Foto: Archiv firmy

Paletka očních stínů, Astor info o ceně v drogeriích.

Tip: Na denní nošení vyberte paletku hnědých a bronzových odstínů. Na večer pak zabruste do kouřového líčení, odstínů safíru nebo tmavě švestkové.

Rozjasňovač

Probdělá noc, alergie nebo zkrátka vaše pleť nemá svůj den? V tuhle chvíli vám přijde vhod tyčinka rozjasňovače. Tato zázračná drobnost dodá pleti záři a svěží nádech, i když tomu tak ve skutečnosti ani zdaleka nemusí být.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňovací tónovací krém, Lush 390 Kč.

Tip: Vyberte si perleťový nebo meruňkový odstín rozjasňovače, rozsvítíte tak tmavší i olivový tón pleti. Aplikujte na lícní kosti, směrem k nosním dírkám, a jemně vklepejte do tváří.

Bronzer

Zlatý prášek je v létě naprosto nepostradatelný. Dobře vypadá v kombinaci s růžovou i červenou tvářenkou, ale neprohloupíte, když si ho na letní dovolené aplikujete jen tak na obličej i dekolt.

Foto: Archiv firmy

Bronzový pudr, Avon 249 Kč.

Tip: Pozor na dávkování. Vždy nanášejte pouze štětcem, vyhýbejte se čelu i nosu, jemně poprašte tváře (tzv. jablíčka), případně dekolt. Dávejte si pozor, aby obličej neměl jinou barvu než zbytek těla.

Řasenka

Ani tak nepostradatelná položka kosmetické taštičky se nesmí opomenout. Tento zázrak umí nejen vykouzlit nadpozemsky dlouhé a husté řasy, ale prokáže tu největší službu, i když ho použijte zcela samotný beze zbytku make-upu. Projasní i zvýrazní pohled téměř jakékoliv ženy.

Foto: Archiv firmy

Černá řasenka, Lancome Hypnose info o ceně v drogeriích.

Tip: Chcete mít hustější řasy? Poté, co je protáhnete pár tahy, sklopte oči směrem k podlaze a kartáčkem po nich přejíždějte seshora. Nanesete tak barvu i tam, kam se při běžném postupu nedostala, řasy budou hustější a jemně se obarví i dolní řasy.

Korektor

Vyrašil vám přes noc pupínek, nebo máte nepřehlédnutelné kruhy pod očima? Všechny tyto „vady na kráse” s vámi bude sdílet korektor. A při správném použití po nich nebude ani vidu, ani slechu.

Tip: Předtím, než nanesete make-up, namažte obličej lehkou podkladovou bází a pod oči naneste matující, pokud možno oční, krém. Ten kůži vyživí a hydratuje po celý den a i ve chvílích, kdy budete maskovat nedostatek spánku.

Podkladová báze

Používání podkladové báze by mělo být vaším denním chlebem, pokud každý den užíváte make-up nebo BB krém. Jen podkladová báze pleť sjednotí a dokonale připraví na další zkrášlování.

Foto: Archiv firmy

BB crém s ochranných faktorem 30, Oriflame 229 Kč.

Tip: Nikdy, ale doopravdy nikdy nezapomínejte na to, že pleť je potřeba chránit. Proto vybírejte podkladové báze i pleťové krémy výhradně s ochranným faktorem 30.

Černá tužka na oči

Černá tužka na oči je v kosmetice podobně nepostradatelná jako například malé černé šaty. Je spolehlivá a lichotivá. Pokud ji dobře namalujete, kopírujíc horní linku oka, budou vaše řasy vypadat hustější.

Foto: Archiv firmy

xx

Tip: Pokud chcete předejít tomu, že linka bude vypadat spíše jako oční stín, víčko poprašte jemně růžovým očním stínem (zmatníte jej), a poté dobře ořezanou tužkou veďte precizní linku směrem k očnímu koutku. V tomto případě by linka neměla být silnější než dva milimetry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám