Hlavní obsah

Nové potraviny zlepší náladu a podpoří spánek

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské firmy přišly na trh s novými výrobky, které prý pozvednou náladu a napomohou sladkému usínání. Z široké škály je možné si pochutnat na "šťastné" zmrzlině, mléku pro poklidný spánek či na sušenkách proti stresu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Jednou z cen pro soutěžící byla vlaječka Hitparády vyrobená speciálně pro tuto akci ústeckou firmou Velebný & Fam.

Článek

Anglická společnost hodlá konkurovat různým energetickým nápojům a jídlům s přídavky vitamínů a  nabízí lidem produkty vyrobené ze zdravých přírodních surovin. Nicméně hlavním trhákem firmy je mléko, které pomáhá překonat časový posun po letu letadlem.

"V Británii je spousta lidí, kteří často létají do Spojených států a zpět a špatně se vyrovnávají s časovým posunem. Vracejí se domů a nemohou usnout, nepomáhají jim ani tablety na spaní," řekla ředitelka společnosti Claire Poolová.

Právě převratné mléko by mělo navozovat klidný spánek. Obsahuje totiž velké množství hormonu melatoninu, známého jako hormon dobrého spánku. Krávy na farmě Red Kite dojí časně před úsvitem, kdy je v těle dojnic spánkového hormonu nejvíce.

Šťastný pracovník - spokojený klient

Skotská společnost zase přidává do zmrzliny výtažek z orchideje, po němž se má konzument cítit lépe a hlavně šťastně. Firma však přiznává, že účinek nemusí být stoprocentní a jejich nápad je spíše marketingovým tahem.

"Trik spočívá v tom, že zmrzlinu vyrábějí a esenci přidávají zaměstnanci, kteří se musí cítit šťastně. Takže každý den jsou vybíráni šťastně se cítící lidé. A v momentě, kdy přidávají do zmrzliny esenci, tak musí myslet na něco krásného a tvářit se vesele. Připravují se však také antistresové sušenky, čokolády a cornflaky," prozradila mluvčí firmy Kristin Mackieová.

Reklama

Výběr článků

Načítám