Hlavní obsah

Netradiční způsoby užívání myčky nádobí, vydezinfikuje i uvaří

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je myčka určena jen k mytí nádobí? Ne všichni jsou stejného názoru. Šikovní kreativci vynaleznou pro běžné prostředky i jiné než tradiční užívání. A tak si v myčce můžete třeba upéct kuře nebo zavařit marmeládu.

Foto: Profimedia.cz

Myčka nemusí nutně sloužit jen k mytí nádobí.

Článek

Jak ze svého spotřebiče, určeného na mytí nádobí, dostat co nejvíce. Zřejmě tímto motem se řídí nadšenci, kteří se ho snaží využít opravdu na maximum.

Deník Daily Mail si dal tu práci a z nejrůznějších blogů nalezených na internetu sestavil seznam těch nejbizarnějších, ale pravděpodobně i nejúčinnějších rad, co s takovým spotřebičem dělat.

Vydezinfikuje

Například stránka Thekrazycouponlady vyzývá lidi k tomu, aby myčku nevyužívali jen na mytí nádobí od večeře. Podle blogu je dokonalým čističem na všechno. Do přihrádky na příbory přidávají někteří jedinci dokonce i kartáček na zuby, aby se dokonale pročistily jeho štětiny a případné nečistoty z ústní dutiny nehnily v kartáčku.

Jako trik pro extra špinavé nádobí či zaschlé skvrny doporučují někteří lidé před uložením nádobí do myčky na místa nakapat pár kapek běžného mycího prostředku.

Dalším, spíše praktickým tipem, je pak uspořádání příborů v myčce. Do každé přihrádky dejte pohromadě lžíce, vidličky a nože. Ušetříte tak čas při jejich třídění, až se nádobí umyje.

Pomůcka dokonalého umytí

Zvláštním doporučením je také rada, aby si lidé před spuštěním myčky napustili do dřezu horkou vodu. „Pokud před spuštěním myčky spustíte horkou vodu, uděláte velmi dobře. Nádobí v myčce bude totiž hned očištěno teplou, a ne studenou vodou. To je důležité zejména v zimě,“ píše autorka blogu.

Pokud vám přijde, že houbička na nádobí už trochu zapáchá, můžete ji vydezinfikovat rovněž vypráním v myčce nádobí.

Jestliže chcete předejít tomu, že se vám při vykládání čistého nádobí vylije voda ze špatně uložené skleničky, nejdříve vyložte spodní patro myčky. Tak zajistíte dokonalou čistotu a neposkvrněnost již umytého nádobí.

Někteří v myčce nádobí zavařují i marmelády. Stačí bez prostředku skleničky s marmeládou vložit do myčky a zapnout alespoň 60stupňový program.

Vaření večeře v myčce? Proč ne

Napadlo vás, že teplo, při kterém se nádobí myje, by mohlo být použito i k vaření? Rozhodně nejste sami. Kdekdo už tento nápad i realizoval. A to třeba v případě, že byste si chtěli pochutnat na filetu z lososa. Myčka totiž pravděpodobně nepřekročí teplotu 70 stupňů Celsia, takže se ryba nerozvaří, i když mytí nastavíte na nejvyšší stupeň.

„Spíše se losos pomalu vaří, zůstane šťavnatý, nevysuší se. Například hovězí plátky zabalte do fólie a těsně utáhněte, nezapomeňte, že do nádobky nesmíte nalít mycí prostředek nebo vložit tabletu.”

A že v myčce nejdou uvařit i složitější jídla? Ale co vás nemá. Bez problémů si můžete připravit například lasagne. Italka Lisa Casaliová dokonce vydala speciální kuchařku na toto téma. Jak sama říká, příprava jídla tímto způsobem je velmi rychlá, příjemná a praktická. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám