Hlavní obsah

Narodila se bez rukou, dnes zvládá běžné úkony pomocí chodidel

Novinky, lin

Ke dvacetileté Inge Petryové nebyl život spravedlivý. Již v těhotenství její matky totiž bylo zřejmé, že se jinak zcela zdravá Inga narodí bez horních končetin. Přesto dívka nad svým osudem vyhrála. Naučila se totiž zvládat většinu běžných úkonů pomocí nohou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka se narodila bez rukou, všechno ale zvládá dělat nohamaVideo: AP

 
Článek

Inga Petryová se narodila v ruském městě Novosibirsk. Rodiče se jí vzdali, ale už ve dvou a půl letech získala nový domov. Adoptoval ji totiž americký pár Daniel a Jennifer Petryovi. S jejich pomocí se Inga naučila používat nohy ve svůj prospěch a žít tak téměř plnohodnotný život.

„Nikdy jsem nepoznala své biologické rodiče, ale je dobře, že mě dali k adopci. Jinak bych mohla skončit v azylu, protože stigma v Rusku je příliš silné,“ říká pro Daily Mail Inga Petryová.

Foto: Profimedia.cz

Inga Petryová je naprosto soběstačná.

„Rodiče mě učili, že se nemám na nic vymlouvat. Jednali se mnou proto ve všech ohledech jako s normální dívkou. Moje matka byla učitelkou hudby a naučila mě hrát na violoncello bez rukou,“ svěřuje se Inga, která momentálně studuje právnickou fakultu.

Foto: Profimedia.cz

I řízení jí jde.

Velkou oporou jí je i její přítel. „Mám skvělého přítele, který mě podporuje, když mi věci přerůstají přes hlavu.“ Ačkoliv Inga dostala domů i protézy, raději funguje bez nich.

„Jsem za ně moc vděčná, ale pravdou je, že mi tolik nepomáhají. Většinu věcí zvládám pohodlně bez nich,“ dodává.

V patnácti ji uchvátila atletika, přes pozdní začátek a protézu sklízí jeden úspěch za druhým

Styl

Na videích, která sdílí na sociálních sítích, ukazuje, že lze žít pohodlný život i bez horních končetin. Kromě řízení zvládá i nanášení make-upu, a dokonce i vaření. Ostatně přesvědčit se můžete sami.

Foto: Profimedia.cz

Inga Petryová s partnerem

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám