Hlavní obsah

Jednoduchý recept na velikonoční nádivku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce jsou v českých krajích především oslavou přicházejícího jara, a tak si velikonoční jídelníček stále zachovává svou tradiční podobu. Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její podoba se liší kraj od kraje. Vždy by ale měla obsahovat zelené byliny, symbolizující jaro.

Recept na velikonoční nádivku od pana CuketkyVideo: Pan Cuketka/Novinky.cz

 
Článek

Podle starých receptů se nádivka připravovala bez pečiva, kdy se svařilo mléko s krupicí na hustou kaši, do které se přidalo vejce, nasekané maso a čerstvé kopřivy. Vše se poté peklo na plechu jako svítek.

Dnes se nejčastěji nádivka zapéká. Její příprava není vůbec těžká a zvládnou ji i začínající kuchařky.

Jeden takový recept pro vás připravil oblíbený food bloger pan Cuketka. Přesný postup naleznete v přiloženém videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám