Hlavní obsah

Hitem posilování imunity v zimě je opět hlíva ústřičná

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Imunitu už zase skloňujeme ve všech pádech. Není divu, když od podzimu do jara počítáme dny, kdy jsme my i naše děti zcela zdravé. Proti chřipce sice existuje očkování, před virózami či angínou však neochrání. Mnohem důležitější je prevence a tedy posílení celkové obranyschopnosti. Hitem jsou přípravky z neobyčejně obyčejné houby hlívy ústřičné, jejíž unikátní beta-glukany aktivují proces tělu vlastní, přirozené imunity.

Článek

Efektivnost těchto takzvaných imunostimulátorů si pochvalují pacienti, jejich lékaři i další odborníci. „Glukanové preparáty mají mnoho zdravotně prospěšných účinků na lidský organismus. Zvyšují jeho odolnost proti virovým, bakteriálním, plísňovým a parazitálním onemocněním, a to jak přímo, tak i v kombinaci s antibiotiky nebo chemoterapeutiky,“ uvádí profesor Miroslav Ferenčík z Ústavu imunologie LF UK v Bratislavě.

Gurmáni budou zklamaní

Aby hlíva ústřičná rostoucí na stromech opravdu pomohla, je nutné beta-glukany speciálním způsobem vyextrahovat. Pár miligramů výtažku povzbudí vaši imunitu mnohem víc, než kdybyste snědli kilogramy tepelně upravené nebo sušené hlívy.

„Díky unikátní technologii zpracování hlívy ústřičné se užíváním tablet s jejím vysokoprocentním výtažkem dostávají do organismu i ty cenné látky, které jsou jinak nevstřebatelné, nebo by se teplem rozložily,“ vysvětluje Marcela Ernstová, ředitelka společnosti Rapeto, výhradního výrobce a distributora řady osvědčených potravinových doplňků.

Imunostimulátory hrají obzvlášť důležitou roli v posilování celkové odolnosti dětí, u nichž se imunita vyvíjí v čase. Neznamená to tedy, že s jejich pomocí děti navždy zbavíte rýmy, že už je nikdy nepotrápí angína. V každém případě ale tyto přípravky průběh nemocí zmírňují. Jak rychle se váš syn či dcera vrátí do školy či školky, záleží na vašem přístupu k rekonvalescenci, jejíž součástí je zase a opět posilování imunity.

Dva a více v jednom

Současným trendem v oblasti rekonvalescence a zároveň prevence či dokonce terapie některých alergických onemocnění jsou preparáty kombinující probiotika s prebiotiky – takzvaná synbiotika. Probiotické bifidobakterie a laktobacily posilují imunitní systém a harmonizují trávicí soustavu, prebiotická vláknina inulin stimuluje růst a aktivitu střevní mikroflóry.

Samostatnou kapitolou jsou synbiotika se sušenými pivovarskými kvasnicemi, které jsou přírodním zdrojem vitaminů skupiny B, enzymů, stopových prvků a dalších pro organismus nenahraditelných látek. Právě pro svou komplexnost obsažených látek, které se navzájem doplňují a ve svém účinku násobí, bývají pivovarské kvasnice nazývány bioléčivem 21. století.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přirozeně posílit dětskou imunitu

Déle než dva měsíce děti chodí do školek a škol, teplé počasí se změnilo v sychravé až mrazivé, doma začínáme topit, končí sezónní ovoce a zelenina. A dětem se...

Největší hity na imunitu

Hitem posledních let jsou přípravky s glukany. Některé se dělají z hub, jako je třeba hlíva ústřičná, jiné z kvasnic nebo obilnin. Čím to, že mohou zlepšit...

Sterilní prostředí dětem škodí

Vyskytují se mezi námi matky, které by své děti snad nejraději vychovávaly ve sterilním prostředí. Na zemi nesmí být ani drobeček, návštěvy by si raději měly...

Výběr článků

Načítám