Hlavní obsah

Hitem posilování imunity v zimě je opět hlíva ústřičná

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Imunitu už zase skloňujeme ve všech pádech. Není divu, když od podzimu do jara počítáme dny, kdy jsme my i naše děti zcela zdravé. Proti chřipce sice existuje očkování, před virózami či angínou však neochrání. Mnohem důležitější je prevence a tedy posílení celkové obranyschopnosti. Hitem jsou přípravky z neobyčejně obyčejné houby hlívy ústřičné, jejíž unikátní beta-glukany aktivují proces tělu vlastní, přirozené imunity.

Článek

Efektivnost těchto takzvaných imunostimulátorů si pochvalují pacienti, jejich lékaři i další odborníci. „Glukanové preparáty mají mnoho zdravotně prospěšných účinků na lidský organismus. Zvyšují jeho odolnost proti virovým, bakteriálním, plísňovým a parazitálním onemocněním, a to jak přímo, tak i v kombinaci s antibiotiky nebo chemoterapeutiky,“ uvádí profesor Miroslav Ferenčík z Ústavu imunologie LF UK v Bratislavě.

Gurmáni budou zklamaní

Aby hlíva ústřičná rostoucí na stromech opravdu pomohla, je nutné beta-glukany speciálním způsobem vyextrahovat. Pár miligramů výtažku povzbudí vaši imunitu mnohem víc, než kdybyste snědli kilogramy tepelně upravené nebo sušené hlívy.

„Díky unikátní technologii zpracování hlívy ústřičné se užíváním tablet s jejím vysokoprocentním výtažkem dostávají do organismu i ty cenné látky, které jsou jinak nevstřebatelné, nebo by se teplem rozložily,“ vysvětluje Marcela Ernstová, ředitelka společnosti Rapeto, výhradního výrobce a distributora řady osvědčených potravinových doplňků.

Imunostimulátory hrají obzvlášť důležitou roli v posilování celkové odolnosti dětí, u nichž se imunita vyvíjí v čase. Neznamená to tedy, že s jejich pomocí děti navždy zbavíte rýmy, že už je nikdy nepotrápí angína. V každém případě ale tyto přípravky průběh nemocí zmírňují. Jak rychle se váš syn či dcera vrátí do školy či školky, záleží na vašem přístupu k rekonvalescenci, jejíž součástí je zase a opět posilování imunity.

Dva a více v jednom

Současným trendem v oblasti rekonvalescence a zároveň prevence či dokonce terapie některých alergických onemocnění jsou preparáty kombinující probiotika s prebiotiky – takzvaná synbiotika. Probiotické bifidobakterie a laktobacily posilují imunitní systém a harmonizují trávicí soustavu, prebiotická vláknina inulin stimuluje růst a aktivitu střevní mikroflóry.

Samostatnou kapitolou jsou synbiotika se sušenými pivovarskými kvasnicemi, které jsou přírodním zdrojem vitaminů skupiny B, enzymů, stopových prvků a dalších pro organismus nenahraditelných látek. Právě pro svou komplexnost obsažených látek, které se navzájem doplňují a ve svém účinku násobí, bývají pivovarské kvasnice nazývány bioléčivem 21. století.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přirozeně posílit dětskou imunitu

Déle než dva měsíce děti chodí do školek a škol, teplé počasí se změnilo v sychravé až mrazivé, doma začínáme topit, končí sezónní ovoce a zelenina. A dětem se...

Největší hity na imunitu

Hitem posledních let jsou přípravky s glukany. Některé se dělají z hub, jako je třeba hlíva ústřičná, jiné z kvasnic nebo obilnin. Čím to, že mohou zlepšit...

Výběr článků

Načítám