Hlavní obsah

Ženy skutečně pletou mužům hlavu

DPA, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známé rčení říká, že hezká žena poplete muži hlavu. Vědci z univerzity v nizozemském Nijmegenu chtěli zjistit, zda má toto tvrzení reálný základ. Požádali 60 studentek a 50 studentů, aby spolu hovořili na nejrůznější témata a následně dali všem řešit úkoly.

Foto: Profimedia.cz

Atraktivní žena dokáže na čas ovlivnit mužovo přemýšlení.

Článek

Výsledek byl překvapivý: baví-li se muž s atraktivní ženou, není schopen během rozhovoru a krátce po setkání správně přemýšlet. Důvodem je podle vědců to, že se usilovně snaží ženu zaujmout, což vyžaduje zapojit veškeré duševní schopnosti.

„Atraktivní žena rozptyluje mužovu pozornost natolik, že ten pak často například na vysoké škole vykazuje horší výsledky, než jaké se u něj předpokládají,“ prohlásil sociální psycholog Johan Karremans z univerzitního týmu.

„Na druhé straně je třeba přiznat, že ženin mozek při setkání s atraktivním mužem není nijak přetížen a funguje zcela normálně,“ dodal psycholog.

Reklama

Související témata:

Související články

Zadanou ženu atraktivním vzhledem neokouzlíte

Ženy jsou skutečně z biologické podstaty věrnější než muži. Zatímco u mužů status „zadaný“ na jejich choutky užít si vedle žádný vliv nemá, pro ženy je to...

Výběr článků

Načítám