Hlavní obsah

Zadanou ženu atraktivním vzhledem neokouzlíte

– Indianapolis

Ženy jsou skutečně z biologické podstaty věrnější než muži. Zatímco u mužů status „zadaný“ na jejich choutky užít si vedle žádný vliv nemá, pro ženy je to naopak důvod často k naprosté věrnosti. Podle odborníků totiž ženy se sexuálním partnerem nejsou schopny dostatečně vnímat atraktivitu ostatních mužů.

Článek

Naopak nezadané ženy koukají po chlapech stejně jako chlapi, u nichž je jedno, zda jsou zadaní či nikoli.

Při pokusech s několika dospělými dobrovolníky pak vědci z Indianapolis zjistili, že atraktivitu protějšku a maskulinitu vnímají zadané i nezadané ženy zhruba stejně, ty zadané ale hodnocení věnují mnohem méně času. Naopak ty nezadané si dávají při hodnocení záležet.

Muži vnímají ženy  stále stejně

U mužů žádný takový rozdíl studie neprokázala, na ně status „zadaný“ žádný vliv nemá. Koukají po ženách se stejným zájmem jako ti svobodní.

U mužů žádný takový rozdíl studie neprokázala, na ně status „zadaný“ žádný vliv nemá. Koukají po ženách se stejným zájmem jako ti svobodní.

„Tyto závěry mohou odrážet rozdíly v reprodukčních strategiích jednotlivých pohlaví,“ míní autorka studie Heather Ruppová z Indiana University.

Podle ní by u žen status "zadaná" mohl odrážet fakt, že jsou v průměru relativně oddané svému vztahu a lásce, což může potlačovat jejich pozornost a hodnocení alternativních partnerů.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší záletnice jsou ženy po třicítce

Většina žen prý touží po monogamním vztahu, v němž by mohla v klidu a bezpečí vychovávat své potomky. Pokud ale mají ženy možnost a chuť podniknout riskantní...

Češi jsou čtvrtý nejpromiskuitnější národ

Mezi zeměmi OECD s více než deseti milióny obyvatel patří k nejpromiskuitnějším zemím Velká Británie. Ženy národů této země jsou také nejsvolnější k náhodnému...

Výběr článků

Načítám