Hlavní obsah

Žádost o ruku v mužském podání začíná být přežitkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Většinu zemí západního světa trápí vysoká míra rozvodovosti. Vzhledem k tomu i stále méně partnerů vstupuje do manželství a ani tradice s tím spjaté nezůstávají beze změn. Podle odborníků se mění pojetí a forma žádosti o ruku. Z této události se vytrácí romantika, obřadnost a už není výsadou mužů, stále více žen začíná o ruku žádat své partnery.

Foto: Profimedia.cz

Žádost o ruku přestává být výsadou mužů.

Článek

Britská společnost Swoon provozující seznamku na internetu zjistila, že deset procent žen musí požádat o ruku svého partnera, protože by se jinak svatby nedočkaly, tři čtvrtiny z těchto žen stejně stále doufají, že je partner předběhne a udělá to sám. Ženy přitom žádají o ruku zcela spontánně a bez plánování.

Jen jeden z pěti mužů ještě dnes pokleká na koleno mimo domov na romantickém místě či v restauraci a předkládá ženě prsten s kamenem. Naopak sedmdesát procent mužů záměrně žádá svou přítelkyni o ruku přímo doma.

„Existuje řada důvodů, proč romantika z žádosti o ruku vyprchává. Ekonomická recese má vliv na ambice lidí. V časech, kdy je málo peněz, lidé snižují své požadavky a omezují své sny, snaží se romantiku najít v levnějších věcech a významech,“ míní psycholog Trevor Silvester z největší soukromé londýnské nemocnice na Harley Street.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž požádal o ruku letušku přímo během letu

Žádost o ruku bývá většinou událost, které se účastní jen dva lidé, kterých se to týká. Třiatřicetiletý Portugalec João Vieira se ale rozhodl, že tento životní...

Výběr článků

Načítám