Hlavní obsah

Žádného muže nepředěláte k obrazu svému. Buď ho přijměte, jaký je, nebo ho nechte jít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už naše babičky věděly, že muže nezměníme, a už vůbec nepřevychováme, a že v tom nepomůže ani sebevětší láska a zamilovanost. Samozřejmě si můžete na nějaký čas něco vynutit svými stížnostmi a výčitkami, ale ani to z dlouhodobého hlediska fungovat nebude. Je velká pravděpodobnost, že se každý muž časem vrátí ke svým původním návykům a nebude síly, která by to mohla změnit.

Foto: Profimedia.cz

Očekávat, že se druhý změní na základě vašich přání a tužeb, je dost nereálné.

Článek

Pokud by už k nějaké změně muže mělo dojít, pak by o ni především musel stát on sám, a to bez jakéhokoli nátlaku, stěžování si, hrozeb, ultimát či manipulací apod.

Očekávat tak od druhého, že se změní na základě vašich přání a tužeb, je dost nereálné. Nezbývá tedy nic jiného než muže přijmout takového, jaký je, nebo jít o dům dál.

Jakmile vám u muže vadí nějaká jeho charakterová vada, pak je vždy mnohem lepší opustit vztah než se za každou cenu snažit, aby se dotyčný v daném směru změnil. Jednak se nezmění, za druhé zbytečně strávíte spoustu času s někým, koho v podstatě nejste ochotné přijmout. Těžko tak s takovým mužem budete šťastné a spokojené.

Navíc si zavřete dveře pro muže, kteří by vám ve skutečnosti vyhovovali mnohem více.

Nezapomeňte využít svůj čas moudře

Bohužel stále velké množství žen nedokáže ukončit vztah včas. Přestože nejsou ve svazku s druhým šťastné a spokojené, měsíce a roky žijí v naději, že se to nějak zlepší, že se druhý přece jen změní a vše bude podle jejich představ.

Pravda je ale taková, že časem se věci spíše zhorší, než zlepší, a ženy tak ztratí drahocenný čas, který mohly trávit hledáním, randěním a sdílením společného života s tím pravým. Tedy s někým, s kým naleznou skutečné štěstí.

Pokud tak nejste ve vztahu šťastná, přestaňte doufat, že se váš muž změní. Buď ho přijmete takového, jaký je, nebo ho nechte jít. Pokud budete mít tendence ho měnit, pak udělejte laskavost sobě i jemu a vztah rychle ukončete. Čím dříve to uděláte, tím více času budete mít oba k tomu, nalézt si k sobě správné partnery, se kterými budete skutečně šťastní.

Proč je tak těžké žít s mužem, který má problém se svou matkou

Vztahy a sex

Vztahové výzvy, které řada párů neustojí

Vztahy a sex

Může se vám hodit na Firmy.cz: Manželské poradny, Psychologické poradny, Mediátoři

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám