Hlavní obsah

Valentýn může vztah posunout dál

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýnský večer patří mezi ty nejromantičtější večery vůbec a přímo se nabízí jako možnost, jak posunout dosavadní vztah dál. Kdy jindy může být vhodnější okamžik na požádání partnerky či partnera o ruku či dokonce k uspořádání zásnubního večírku? Uvažujete-li o tom, poradíme vám jak na to.

Letošní hit: jemný zásnubní prstýnek s briliantemVideo: Novinky

 
Článek

Požádat ženu o ruku není pro žádného muže nic lehkého. Někteří muži to dokáží udělat s určitou noblesou, jiní se nad daným okamžikem ani nepozastaví. Hold každý muž je jiný a nelze jim zazlívat, že vždy nesplní naše očekávání.

Ženy si nejčastěji přejí, aby ten okamžik nastal při romantické večeři při svíčkách, kdy si partner symbolicky klekne a s obrovskou něžností ženě předloží květinu s krabičkou - s nádherným briliantovým prstenem. Realita je mnohdy zcela jiná.

Muži upřednostňují originalitu a vymýšlejí opravdu netradiční okamžiky - např. při výstupu na nějakou vysokou horu, na dovolené, pod vodou, pod rozkvetlým stromem či při seskoku padákem. Nebo při naprosto banálních okamžicích jako je dopravní zácpa či pěkný romantický film v televizi.

I zásnubní prsten může být na celý život

K zásnubám by žena měla dostat kytici s bílými květy a zásnubní prsten. Tradiční prsten by měl mít jeden větší bílý kámen - zirkon či briliant.

Jelikož tento prsten žena obvykle nosí celý život, mělo by jít o prsten z kvalitních materiálů. Kromě zlata jsou vhodné i prsteny z chirurgické oceli, které mohou být i tou levnější variantou, jelikož takový prsten lze pořídit již za 300 Kč. Stříbrné prsteny nemají takovou výdrž, a proto se pro tento účel příliš nedoporučují. Samozřejmě tím nejlepším materiálem je zlato a to jak bílé, tak žluté. Záleží na vkusu ženy. Ceny takových prstenů se pohybují od tisíce korun, ale mohou dosáhnout i sta tisíc. Velmi záleží na použitých kamenech.

Jak může vypadat zásnubní večírek

Dříve se lidé zasnubovali převážně z důvodu legalizace svého vztahu, aby se spolu mohli stýkat na veřejnosti a nemuseli se se svou láskou skrývat. Dnes už volí tento obřad převážně konzervativní rodiny, a to jako symbol vážnosti vztahu.

Hostina nemá být dle počtu lidí nijak veliká. Zve se jen úzký okruh rodiny - rodiče, sourozenci, případně i prarodiče. Vhodným oblečením pro tuto příležitost je tzv. odpolední, ve kterém chodíme do divadla či lepší restaurace.

Samotný obřad má dvě oficiální podoby:

  • otec nevěsty vstane, zacinká na skleničku a oznámí zasnoubení své dcery, snoubenci povstanou, políbí se a předají si dárky.
  • místo otce obřad zahájí snoubenec a rovněž oznámí zasnoubení. 

Reklama

Související témata:

Související články

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

O svatební dary je malý zájem, in jsou peníze

Klasické svatební dary v současné době už moc netáhnou. Pryč je zřejmě i doba, kdy si novomanželé pořizovali seznam věcí, které by od svých blízkých chtěli ke...

Nejsledovanější svatby celebrit roku 2010

Kulatý rok 2010 byl bohatý na svatby celebrit nejen českých, ale především zahraničních. Do manželství vstoupili po osmi letech například Harrison Ford...

Výběr článků

Načítám