Hlavní obsah

Více než polovina párů se rozhádá kvůli plánování svatby

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O svatebním dnu se říká, že má být nejšťastnějším v životě. To je možná pravda, ovšem období těsně před svatbou často idylické příliš není. Příprava svatebního dne je pro mnohé páry noční můrou, která často vede ke konfliktům i s těmi nejbližšími.

Foto: Profimedia.cz

Každý šestý pár prožil krizi kvůli plánování svatby.

Článek

I tak idylická a romantická událost, jako je svatba, dokáže vyvolat spoustu zlých emocí. Z výzkumu, o němž informoval server Daily Mail, vyplývá, že se kvůli plánování svatby ošklivě pohádalo mezi sebou, s příbuznými či přáteli více než 60 procent párů.

Podle výzkumu je největším viníkem roztržek s příbuznými tlak, aby všichni rodinní příslušníci byli s průběhem svatebního dne spokojeni. Kvůli němu se 38 procent párů pohádá s některým z členů rodiny ještě v průběhu příprav.

Další příčinou hádek je seznam hostů. Celá třetina párů se pohádá s nejbližšími o tom, kdo by měl být na svatbu pozván a kdo ne. Čtvrtina párů se zase s nejbližšími rozkmotří kvůli rozpočtu. Až 23 procent dotázaných nevěst přiznalo, že se pohádalo s vlastní matkou ještě v den svatby.

Každý šestý dotázaný pak v průzkumu přiznal, že měl kvůli plánování svatby vážnou krizi se svým protějškem, tedy budoucím manželem či manželkou.

Vlastní sny padají na oltář spokojenosti ostatních

Pětina z tisíce dotazovaných párů trpěla v průběhu plánování svatby nočními můrami či nespavostí, 11 procent uvedlo, že plánování svatebního dne mělo negativní vliv na jejich zdraví.

Koordinátor svateb celebrit Siobhan Craven-Robins, který organizoval svatbu například pro Joan Collinsovou, Grega Kinneara, Barbaru Windsorovou nebo Des O'Connorovou, tvrdí: "Většina lidí si vůbec neuvědomuje, že plánování svatby zabere něco mezi 250 až 700 hodinami. A tak není divu, že za tu dobu rozdíly v názorech naberou obřích rozměrů a to vede ke konfliktům i s těmi nejbližšími."

"Tento výzkum potvrdil, že páry často přestanou brát ohled na vlastní sny o svatebním dni a snaží se zavděčit ostatním lidem," říká zase Melissa Micallefová ze společnosti  Mercure hotels, jež výzkum realizovala. Podle ní by se mohly páry vyhnout zbytečnému stresu a konfliktu tím, že si na organizaci svatby najmou profesionála, který dokáže pochopit, že každý pár je unikátní a splnit i speciální požadavky.

Reklama

Související témata:

Související články

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

Výběr článků

Načítám