Hlavní obsah

U většiny lidí začíná nevěra nevinně. Prvotní známky, jež na ni mohou upozornit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra se řadí mezi emočně velmi bolestivé zážitky. Kdo ji někdy sám zažil, nejspíš nám dá za pravdu. Co vše lze považovat za nevěru? Rozsah rozhodně nezahrnuje jen fyzický styk s někým jiným.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Milostná aférka je něco, co může zničit každý vztah. Problém je, že existuje mnohem tenčí hranice k překročení nevěry, než si mnozí lidé myslí. U většiny lidí začíná podvádění nevinně citovou nevěrou, která se může objevit v různých fázích přátelství, při flirtování se spolupracovníky nebo i cizími lidmi.

Málokdo má původní myšlenku na podobné podvádění, to ale nemění nic na faktu, že emocionální podvádění je stejně zraňující jako nevěra fyzická.

Poradkyně a vztahová koučka Samantha Burnsová odhalila tři jemné známky toho, že už podvádíte, aniž byste si to uvědomovali.

Říkáte někomu jinému věci, které je vhodné sdílet spíše s partnerem

Kdo je prvním člověkem, se kterým chcete sdílet důležité zážitky či novinky? Je to dobrý kamarád, nebo snad dokonce roztomilý kolega z práce, s kým se jako s prvním dělíte o vše podstatné?

Když nejde jen o sex aneb Proč jsou si lidé nevěrní

Vztahy a sex

Základem zdravého a trvalého vztahu je vytvořit si vzájemný pocit bezpečí, jistoty a důvěry. Tím, že půjdete s čímkoli důležitým dříve za někým jiným než partnerem takový stav rozhodně nenavodíte. Navíc hrozí, že jeho základy ještě víc podkopete.

Často přemýšlíte, kdy dotyčného uvidíte

Oblékáte se jinak, nosíte více make-upu nebo volíte jiný parfém do práce v naději, že narazíte na svého oblíbeného kolegu? Pokud se navíc přistihnete, že o dotyčném stále přemýšlíte a chcete ho vidět co nejčastěji, pak jste hranice rozhodně překročila.

To samé samozřejmě platí i obráceně – každopádně je nutné takovou situaci zhodnotit a být k sobě upřímní, co se týče aktuálního vztahu. Jestli jsou v něm jakékoli trhliny, nevěrou, ani tou emoční, je nespravíte.

Máte před partnerem tajemství

Jsou ve vašem vztahu chvíle, kdy před partnerem skrýváte informace – třeba o tom, kdo vám volá, píše, nebo mu nesdělujete všechno, co si myslíte nebo zažíváte? I to je známkou podvádění.

Zkuste se na to podívat z druhé strany – jak byste se cítila, kdyby to samé dělal partner? Pojala byste nějaké podezření, vadilo by vám to? Každopádně takové chování je vůči partnerovi velmi nevhodné.

Nejčastější důvody, proč ženy podvádějí

Vztahy a sex

Kdy přiznat partnerovi nevěru

Vztahy a sex

Může se vám hodit na Firmy.cz: Manželské poradny, Psychologické poradny

Reklama

Výběr článků

Načítám