Hlavní obsah

Třináct problémů, které mohou nastat ve vztahu se starším mužem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že věk je jenom číslo, ale je tomu opravdu tak? Randění nebo vztah se starším partnerem mohou doprovázet určité překážky. Pokud věkový rozdíl mezi vámi a partnerem vzbuzuje překvapivé pohledy, měla byste zbystřit.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

1. Má za sebou jiné vztahové milníky

Pokud je váš partner o dost starší, pravděpodobně má za sebou manželství, možná má děti, je rozvedený. Zkrátka co se vztahů týče, má už něco za sebou. Když v konverzaci vyvstane téma předešlých vztahů a partnerů, můžete si připadat hloupě, pokud máte méně zkušeností.

2. Směřuje za jiným cílem

Kromě odlišných zkušeností s láskou se s partnerem můžete snadno odcizit, pokud se vaše představy o budoucnosti neshodují. Jestliže partner v minulosti prošel nepříjemným rozvodem nebo si splnil cíl mít děti, je dost možné, že další manželství nebo potomky nechce. Naopak pro vás to může být další milník ve vztahu.

3. Nerozumí vašemu životnímu období

Vzhledem k věkovému rozdílu nemusí být pro vašeho partnera vždy jednoduché pochopit, čím si zrovna procházíte. Zatímco vy měníte práci nebo si kupujete dům, on už to vše zažil. Server Bolde upozorňuje, že může být frustrující, když člověk po vašem boku nerozumí vašim strastem a radostem. Nemůže je pak prožívat s vámi.

4. Někdy může mít sklony hrát si na vašeho rodiče

Má mnohem více zkušeností, což může vést k tomu, že vás o nich rád bude poučovat. Místo partnera tak máte dalšího otce, který se vás snaží vychovat.

Ideální věkový rozdíl ve vztahu podle vědců

Vztahy a sex

5. Je pevný ve svých rozhodnutích

Mládí má už za sebou, stejně jako různé experimentování a pokusy omyly. Už ví, co od života chce, a není ochotný to měnit. Může to být problém, pokud vy neustále toužíte po nových věcech a hledáte sama sebe.

6. Okolí vás soudí

Pro některé lidi je nepochopitelné, že chodíte s někým starším. Považují vás za zlatokopku nebo poblázněnou holku. Takové předsudky jsou opravdu nepříjemné, obzvlášť když vaše city k partnerovi jsou opravdové.

7. Má toho více společného s vašimi rodiči než s vámi

Na sešlostech máte asi občas pocit, že si váš přítel rozumí s vašimi rodiči mnohem lépe, než si rozumí s vámi. Dokonce si s nimi občas rozumí více než vy. Takové situace jsou obzvlášť divné.

8. Chce pomalejší životní styl

Je možné, že se vašemu partnerovi nebude příliš chtít chodit na divoké večírky tak jako vám. Raději bude večery trávit v klidu na gauči. Je důležité umět dělat kompromisy, bez nich to půjde jen těžko.

Věkový rozdíl ve vztahu starší žena a mladší muž

Vztahy a sex

9. Jeho expartnerky jsou pořád v jeho životě

Starší partner má pravděpodobně více bývalých partnerek, než kolik vy máte expartnerů. Zároveň s nimi zřejmě má i hlubší vztahy. Je možné, že byl už zasnoubený nebo má s některou z nich děti. Pokud jsou navíc stále dobří přátelé, budou muset být i součástí vašeho života.

10. Není vždy tak citově vyspělý, jak byste čekala

Možná si myslíte, že když je o tolik starší než vy, bude mnohem vyspělejší a emočně inteligentnější než lidé ve vašem věku. Ne vždy je toho ale věk zárukou a partner se možná často chová jako puberťák.

11. Každým rokem je váš věkový rozdíl výraznější

Pokud je partner o 20 let starší než vy, znamená to, že až vám bude 40 a budete na vrcholu sexuálního života a kariéry, jemu bude 60 – možná už bude uvažovat o viagře a chystat se do důchodu.

12. Váš sexuální život není vždy kompatibilní

Chemie vám sice nechybí, ale vaše tužby a hladiny energie se možná liší. Je nutné, abyste si o to více vycházeli vstříc a hledali společná řešení.

13. Možná bude tlačit na pilu

Je určitě výhodou, že starší partneři bývají spolehlivější a oddanější než ti mladší. Problém nastává, když tlačí na pilu a vy s vážností vašeho vztahu otálíte. Komunikace je klíčová.

Největší sexuální mýtus: Ženy ztrácejí s věkem chuť na sex

Vztahy a sex

Reklama

Výběr článků

Načítám