Hlavní obsah

Tipy na romantické chvilky, které oživí stagnující vztah

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partnerské vztahy nebývají jednoduché. V počátku jejich zrození, kdy jsme čerstvě zamilovaní a šťastní, se sice zdá být vše bezstarostné a jednoduché, ale s postupem času růžová clona opadává a my zjišťujeme, že i přes hluboké city, které k partnerovi stále cítíme, se najednou začne ze vztahu vytrácet nadšení a možná i romantika. I s tím se ale při troše snahy dá něco dělat, někdy stačí i maličkost.

Foto: Profimedia.cz

Nikde není psáno, že snídani do postele musí připravovat jen muž ženě. I v opačném pořadí jistě bude úspěch zaručen.

Článek

Pamatujete si na chvíle, kdy vám udělala radost i nepatrná maličkost od partnera? Z počátku vztahu se partneři rádi obdarovávají, aby tomu druhému dokázali, jak moc jim na sobě záleží. A bylo jedno, že jste dostali třeba jen plyšového medvídka nebo květinu. Postupem času, kdy se vztah vyvíjí, se ale takové obdarovávání pomalu vytrácí a s tím bohužel často i romantika a vášeň, které kdysi byly jakýmsi hnacím motorem celého svazku.

To je ale chyba. I v dlouhodobém vztahu potřebujeme cítit, že o nás partner stále stojí. Jakmile totiž začne partnerské soužití dlouhodobě stagnovat a dostane se do zajetých kolejí, ze kterých není výhled na jakoukoli (byť nepatrnou) změnu, může to být začátek konce.

Server AskMen přinesl několik malých tipů na vstřícná gesta, která i do dlouholetého "stereotypního" vztahu mohou opět přinést trochu romantiky. Byť je většina tipů cílena mužům, aby věděli, kterak potěšit svou partnerku, jisté body by se směle daly iniciovat i ze strany žen. Stačí jen trochu chtít a i malým gestem můžete znovu zažehnout jiskřičku vášně.

Připravte partnerovi romantickou lázeň

Byť by se mohlo zdát, že převážně ženy jsou milovnice horké koupele s bublinkami, není tomu tak. I mnozí pánové se rádi po dlouhém dni "naloží" do hřejivé lázně. Chcete-li tedy alespoň trošku oživit každodenní rutinu, kdy se partner či partnerka po návratu z práce znaveně rozplácne na gauči, zkuste toto malé překvapení. S trochou ochoty z druhé strany vás možná čeká zajímavý večer.

Snídaně do postele

Nenáročné, ale vskutku vstřícné gesto, kterým svůj protějšek vskutku potěšíte. Stačí vstát o víkendu trošku dříve a připravit partnerovi přesně to, co má rád. Následná donáška až do postele a milý úsměv jistě rozzáří nejen víkendové ráno.

Romantické posezení u krbu

Patříte-li mezi šťastlivce, kteří mají doma krb či krbová kamna, máte napůl vystaráno. Zapalovat v něm oheň nemusíte vždy jen ze zcela praktických důvodů k vyhřátí domu. Takové romantické posezení před krbem se sklenkou vína může být začátkem příjemného večera.

Masáž

Kdo z nás si někdy nestěžoval na bolavá záda nebo namožené svaly? Chcete-li partnerovi udělat radost a ještě mu ulevit od bolesti, není nic lepšího, než jemná masáž (můžete samozřejmě praktikovat kdykoli). Pustíte-li k tomu ještě jemnou relaxační hudbu, romantická nálada na sebe jistě nenechá dlouho čekat.

Svůdné sexy prádlo

Která žena by se nechtěla cítit sexy? Chcete-li své partnerce udělat radost, kupte jí nějaké pěkné spodní prádlo. Malá rada pro pány - co je sexy pro vás, může ženám připadat až příliš odvážné. Vybírejte tedy s rozmyslem, i decentnější podprsenka s jemnou krajkou může být sexy.

Romantické vyznání

Když člověk zažívá skutečnou lásku, chce dát svému protějšku najevo, jak moc mu na něm záleží, co k němu cítí. Že je takové vyznání jen pro náctileté a do dlouhodobého vztahu už se nehodí? Tomu přeci sami nevěříte. Každé vyznání potěší, mladého i starého.

Máte-li dostatek odvahy, můžete své vyznání a pocity sdělit ústně, nevíte-li jak začít, dejte si na čas a své vyznání sepište na papír. Malá připomínka, jedná se o vyznání, které má potěšit, zapomeňte tedy alespoň na chvilku na zlozvyky a neřesti, které vás na partnerovi čas od času štvou.

Večeře ve dvou

Proč některý večer, kdy dorazíte domů dříve, nepřichystat pro oba romantickou večeři? Nápad určitě potěší, obzvlášť pokud si dáte záležet i na malých detailech. Zkuste vyzdobit stůl jako v nějaké luxusnější restauraci, dejte si záležet na rozmístění příborů a talířů, pro umocnění atmosféry můžete přidat i svíčky nebo malou květinu do vázy.

Pokud si netroufnete vytvořit pohoštění sami, klidně objednejte něco z donáškové služby některé z blízkých restaurací. Pokud je nabídka pokrmů široká, zvolte raději nějakou osvědčenou klasiku, kterou nic nezkazíte.

Malé překvapení na cestu do práce

Pokud váš partner či partnerka v práci pravidelně svačí, zkuste malé překvapení v podobě vámi připravené domácí svačiny. Pokud ne, nezoufejte. Pro potěšení stačí i malý romantický vzkaz do kabelky nebo příruční tašky. Přání hezkého dne nebo pouhé vyznání "Miluji tě" jistě každého potěší.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší omyly v partnerské komunikaci

Lidé spolu málo mluví, a když už mluví, pak špatně. I tak by se dal stručně shrnout velký partnerský problém současné doby. Správná komunikace se tak stává ve...

Jak zvládnout vztah, když odezní zamilovanost

Z každého romantického vztahu se časem začne vytrácet to pověstné světlo, které partnery tak oslňovalo a táhlo je k sobě. A je jen na vás, aby úplně nevyhaslo....

Výběr článků

Načítám