Hlavní obsah

Štěstí pro ženy znamená mít přátele a být zdravé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURG

Zdraví a přátelství vyhodnotily ženy za nejdůležitější předpoklady pro spokojený a šťastný život. Vyplynulo to z průzkumu, který provedl německý dámský časopis Woman.

Článek

Přibližně devadesát osm procent dotázaných žen uvedlo, že vůbec nejdůležitější je zdraví. Hned za ním pak citovaly přátelství (90 procent respondentek).

Za velmi podstatné pak ženy považují stabilní partnerský vztah, který se ocitl na třetím místě. Hlasovalo pro něj 86 procent Němek. O jedno procento méně žen pak ke spokojenosti potřebuje mít vlastní rodinu.

Ačkoliv třiasedmdesát procent dotázaných uvedlo, že jsou se svým životem spokojeny, více než polovina respondentek se přiznala, že by již znovu nechtěly prožívat to co nyní, pokud by taková možnost existovala.

Průzkumu bylo podrobeno asi tisíc čtenářek magazínu.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Co pro vás znamená štěstí?

Anketa

Co pro vás znamená štěstí?
Zdraví
61,6 %
Přátelství
7,8 %
Rodina
10,9 %
Partnerství
15,6 %
Jiný předpoklad
4,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 680 čtenářů.

Reklama

Související články

Sex přináší více uspokojení než peníze

Tedy přesněji řečeno, míra štěstí, jež lidem přináší pohodový pohlavní život, je zhruba stejná, jakou jim dává zvýšení příjmů o devětačtyřicet tisíc dolarů...

Manželství ohrožuje deprese

Zajímavý výzkum manželských vztahů uskutečnili odborníci ze Spojených států. Zaměřili se na studii štěstí, úzkosti a deprese mezi partnery. Podle jejich...

Hledat kamaráda vyžaduje vůli

Patříte k těm, kteří nemají štěstí na správné kamarády? Sedíte doma s rukou na telefonu a přemýšlíte, co s načatým večerem, ale nakonec stejně zase zapnete...

Výběr článků

Načítám