Hlavní obsah

Slunění zvyšuje choutky mužů na sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Graz

Dlouhý pobyt na sluníčku bez ochranných přípravků může vážně poškozovat kůži a ohrožovat zdraví rakovinou. Jenže pokud je opalování uvážené, pravidelné a s vhodnými ochrannými přípravky, pak má téměř zázračný vliv na mužské libido. Pánové pravidelně se slunící totiž mají nejen větší choutky na sex, ale také více energie a lepší potenci.

Článek

Hladina testosteronu totiž u mužů výrazně vzrůstá v souladu s tím, jak se zvyšuje hladina vitaminu D. A ten se, jak je obecně známo, tvoří v kůži právě ve chvíli, kdy je ozařována slunečními paprsky. Po opalování se tak zvyšuje nejen hladina vitaminu v krvi, ale také se značně zvyšuje obsah testosteronu. Ten zvyšuje libido, výkonnost a potenci.

Podle lékařů z Univerzity v Grazu kolísá u mužů hladina testosteronu v průběhu roku stejně, jako kolísá hladina vitaminu D. Muži, kteří mají více vitaminu D, mají také více testosteronu a vyšší výkonnost.

Pokles hladiny vitaminu i hormonu začíná v říjnu, přičemž minima dosahuje zhruba v březnu.

Hodina slunění přitom zvýší hladinu testosteronu v mužském těle o 69 procent.

Tento fenomén také vysvětluje jarní tokání mužů. Jakmile se totiž míra slunečního záření v dubnu a květnu náhle zvýší a pánové jsou více ozařováni, jejich hladina testosteronu prudce stoupá a oni mají náhle obrovskou chuť se sbližovat a souložit.

Reklama

Související témata:

Související články

Nevěru častěji odpouští ženy než muži

Každému se to může stát. Má doma harmonický vztah, stejně ale jednou potká protějšek, se kterým mu stojí za to zhřešit. Po probdělé noci se vrací domů a čeká,...

Výběr článků

Načítám